Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi, belediyesi meclis salonunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Altı maddenin görüşüldüğü Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimine belediyenin eski başkanları İsmail Eşref ve Muharrem Akdemir döneminde yapılan veya yapılamayan hizmetler ile 31 Mart seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı seçilen Ömer Selim Alan ile başlayan yeni dönemde yapılan ve yapılamayan hizmetlerin tartışması damga vurdu. Toplantıda 6 madde görüşülürken, gündemin 2-3 ve 4. maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

KAYINOVA: “VAATLERİNİZİN VE BEKLENTİLERİN ÇOK GERİSİNDESİNİZ”

Belediye meclisinde CHP Grup Sözcüsü olan Atınç Kayınova, gündemin beşinci maddesinde yaptığı konuşmada: “İlk defa Zonguldak Belediyesi internet sayfasında Zonguldak Belediyesinin mali durumlarıyla ilgili bir belge yayımlandı. Bütün rakamları üst üste koyduğumuzda bir şeyler yapıyorsunuz ama bunu merkezi hükümetten destek alarak yapıyorsunuz zaten bunu da söyleyerek geldiniz ama yeterli mi? Yetersiz. TOKİ’nin yaptığı programları Zonguldak Belediyesi işbirliği içinde sıfır bütçe ile bir lira harcamadığınız bir şeyi buraya kendi programınızmış gibi performans programının içine koyuyorsunuz. Yeter ki Zonguldak bu hizmetleri alsın ama bunlar sizin performansınız mı? Yoksa belediyeye 18 yıldır yapılmayan şeyler midir? Siz seçim sırasında Zonguldak halkının karşısına çok farklı vaatlerle geldiniz. O vaatlerin, beklentilerin çok gerisindesiniz. Bizim görevimiz size bunları hatırlatmak ve bunların yapılmasını sağlamak. Sanki yapılan asfaltlar yeniden yapılacakmış gibi bir kaygımız var inşallah Zonguldak bu konuda bir kaos yaşamaz” dedi.

ALAN: “MAZERET ÜRETMEDİK, ÜRETMEYECEĞİZ”

Bunun üzerine sizi çok iyi anlıyorum diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “10 yıl belediyecilik anlamında CHP’nin adayı başta İsmail Bey sonra Muharrem Bey belediye başkanlığımızı yaptı. Bizlerde birer vatandaş olarak saygıda kusur etmedik. Siyasi görüş olarak ayrı olsak ta saygı çerçevesi içinde taleplerimizi ilettik oldu veya olmadı. Zonguldak’ın ne kadar geriye gittiğine hep beraber canlı şahit olduk. Ne hükümet yatırımlarının ne de belediyenin bir çivi çakmadığına içimiz acıyarak şahit olduk. Biz bu güne kadar hiç mazeret üretmedik, üretmeyeceğiz. Sadece yapmamız gereken hizmet üretmek. Verdiğimiz sözler vatandaşlarımıza uydu ve demek ki vatandaşlarımızda artık bu hizmetsizlikten sıkıldı ki 31 Mart’ta bizleri tercih etti. Sizlere de yönetim değil muhalefet görevini layık gördü. Hükümet tarafından yapılan ve bizlerin yaptığı hizmetler var. Sizde diyorsunuz ki “keşke bunları yapsaydık ta devam etseydik.” Biz zaten seçim zamanında bunları yapmak, istemek, koparmak, Ankara’da bunların takibini yapmak sözlerini vermiştik. 5 tane ana projemizle beraber hükümetimizin desteklerini Zonguldak’a taşıyacağımızı, bu desteklerle beraber yıllardır almadığımız hizmetleri hızlı bir şekilde alacağımızı her zaman ifade ettim. 5 yılda 5 katı çalışarak kaybettiğimiz 20 yılı da geri getireceğimizi söylemiştim.

ALAN: “İZNİMİZ OLMADAN KİMSE ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ”

Biz sahada ne diyorsak bugünde aynısını diyoruz. Bizim işimiz mazeret üretmek değil bizim işimiz hizmet üretmek. Planladığımız, ileriye dönük vatandaşımıza söz verdiğimiz, ön gördüğümüz programları harfiyen uygulamaya talip olduğumuzu bir kes daha hatırlatıyorum. Vatandaşımız neyin ne olduğunu görüyor. Bizim gönlümüz çok rahat. Biz ne diyorsak onu ilk 5 sene sonunda tamamlayacağız. Takdiri vatandaşımız yapacaktır. “Zonguldak’ın altyapı sorununun yüzde 80’ini tamamladım” diyen bir eski belediye başkanımız vardı şuanda sahada baktığınız zaman yüzde 20’sinin bile çözülmediğini tam tersi yüzde 80’inin çözülmediğini görüyoruz. Keşke dedikleri gibi olsaydı da bizde bunlarla uğraşmasaydık. Atınç Bey diyor ki, “Asfalt gibi yapılan yatırımların tekrar kazılacağından şüphe ediyoruz” Biz daha önce iki dönem ki Belediye zihniyetinde değiliz. Yaptığımız bir şeyi çok elzem bir şey olmazsa kazdırmayız, kazmayız. Alt yapılarını bitirmeden de bunları yapmayız. Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk iş; bu tip Telekom’undan, doğal gazına bütün alt yapı firmaları ile hemen bir araya geldik. Nerede ne kazı yapılacaksa bütün birimlerin haberi oluyor ve daha önce bunlar Belediye’ye bile sorulmadan yapılıyordu. Belediye bu haldeydi, bizim iznimiz olmadan kimse çivi bile çakamaz. Belediye’nin izni olmadan bu kadar açık ve net söylüyorum. Biz bu yatırımları vatandaşımızın verdiği vergilerle onların parası ile yapıyoruz. Yetim hakkı var, vebalimiz büyük o konuda gönlünüz rahat olsun. Biz zamanında karşı çıktığımız şeyleri şimdi gelip biz yaparsak o zaman kendimizi inkar etmişi oluruz. Bunu da kesinlikle kabul etmiyorum” diye konuştu.

AYDIN: “SİZ CHP’Lİ BELEDİYEYİ DEĞİL ZONGULDAK HALKINI CEZALANDIRDINIZ”

CHP’li meclis üyesi Turgut Aydın ise şunları söyledi: “Zonguldak’a şuan devlet yatırımları geldi. Buna katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bizimde katkımız olursa yapmaya hazır olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. Ama şu an Zonguldak Belediyesi faaliyetlerinden bahsediyoruz. Zonguldak Belediyesinin bütçesi, öz gelirleriyle ilgili yapılan faaliyetlerden bahsediyoruz. Dolayısıyla Zonguldak Belediyesinin öz gelirleriyle yapılmayan faaliyetleri Zonguldak Belediyesinin öz gelirleriyle yapılmış gibi sunmanız doğru değil. Katkınız vardır, milletvekillerinizin katkısı vardır, il başkanınızın katkısı vardır ama keşke bu 18 yıldan bugüne olsaydı. Sonuçta siz CHP’li Zonguldak Belediyesini cezalandırmadınız bu şekilde yapmakla Zonguldak halkını cezalandırdınız. Bunlar madem yapılabiliyordu neden 18 yıldır yapılamadı. 18 yıldır şehre hizmet vermek isteyenlere destek vermediniz, bunlar engellendi.”

ALAN: “BELEDİYE BAŞKANLIĞI CESARET İSTER”

 CHP’li meclis üyesi Turgut Aydın’ın konuşmalarına cevap veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Belediye Başkanlığı birazcık cesaret ister, yürek ister, risk almak ister. Ben şehrin eminiyim, seçilmiş adamıyım. Siz öyle bir anlatıyorsunuz ki Muharrem Bey Zonguldak’ı Paris yaptı. Muharrem Bey madem bu kadar başarılıydı neden aday yapmadınız? Madem çok başarılıydı keşke yeniden aday gösterseydiniz. Niye adayı değiştirdiniz? Belediyecilikte işi takip etmek önemli. Ben dosyayı yazdım verdim ama Türkiye’de sadece Zonguldak Belediyesi yok ki. Türkiye’de binden fazla belediye var. Her belediyenin de talebi var. Bakanlarımız her belediye ile görüşüyor A partili B partili belediye ayrımı yapmıyor. Bu zihniyeti siz kafanızda oluşturmuşsunuz kafanızda kendiniz ötekileştiriyorsunuz. Belediye başkanlığı makamı mazeret üretme, ağlama makamı değil hizmet üretme makamıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi