Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediyenin toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldi.

Basın toplantısında Zonguldak gündemini değerlendiren Alan, hükümetin yaptığı yapılandırma ve diğer çağrılara cevap vermeyen 5 bin TL ve üzeri borcu olan bin 53 vatandaşa tebligatlarını göndermeye başladıklarını belirtti.

Zonguldak’ın bütün renklerini bir araya getirip yeni Zonguldak için yola çıktıklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açıklamasına şöyle devam etti:

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

“Bizim yola çıkış sloganımız olarak her zaman “Hep birlikte yeni Zonguldak” dedik. Bütün kademeleriyle, bütün siyasi görüşüyle, bütün inançlarıyla Zonguldak’ın bütün renklerini bir araya getirip yeni Zonguldak için yola çıktık. Bizim zihniyetimiz hep ben yok biz var şeklinde oldu ufak olsun benim olsun değil büyük olsun hepimizin olsun ve Zonguldak hizmet alsın mantığıyla yola çıktık. Bu güne kadarda bundan hiç şaşmadık. Hiçbir zaman bir siyasi parti temsilcisine saygısızlık, siyasetin ahlakına, etiğine, diline uygun olmayan söylemde bulunmadık. Sözlerimizi hep dikkatle seçtik. Biz kırmayalım, dökmeyelim, toparlayalım diye uğraştık çünkü bizden öncekiler zaten kırmışlar dökmüşler. Ama biz göreve geldiğimizden beri bazı arkadaşlarımız önüne konulanı okumak kaydıyla, bazıları da Ömer Selim Alan yazılsın da haber olsun diye ne yazık ki yalan, yanlış adını demokrasi diye adlandırıp, basın özgürlüğü diye adlandırıp bizlere, ailemize, şahsımıza, partimize, inandıklarımıza saldırmaktan hiç vaz geçmedi. Onlarla adli süreçleri takip ediyoruz adalet er geç tecelli ediyor. Kararlar gelmeye başladı zamanı geldiği zaman açıklarım. Bu arkadaşlar bu konularda hüküm giyecekler. Niye çünkü burası muz cumhuriyeti değil!

ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Vatandaşlarımız benden hizmet istiyor. Vatandaşımız Zonguldak hizmet alsın istiyor. Hizmete aç kaldığımızı bende biliyorum hemşerilerimde biliyor. Asfalt çalışmaları konusunda hazırlığa başladık. İlk etapta kemirici işlemlerini yapıyor. 3-4 gün içinde Fener ana güzergah, Devlet Hastanesi önüne kadar yol, Yağcılar’dan Anıl Sitesine kadar olan yer ve 467 diye tabir ettiğimiz yerlerde altyapısı bitmiş şekilde asfalt çalışması yapacağız. Ardından 35 yıldan beri asfalta hasret kalmış Dilaver Mahallesi geçeceğiz ve ana güzergah boydan boya asfalt olacak. İnşallah vatandaşlarımızın yol derdini çözeceğiz.

OTUZ YILDIR YAPILAMAYAN ŞEYLER YAPILIYOR

Altyapı çalışmalarımıza top tüfek devam ediyoruz. Çalışmada sıkıntı yok. Belediyemizin gelirleri ne yazık ki geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 düşmesine rağmen biz hiçbir proje ve çalışmada ne fren ne de durdurma yaptık tam gaz devam ediyoruz. Diğer belediyelere bir bakın Zonguldak’ta yapılan kadar bir çalışma yapan bir belediye var mı? Biz bunları yaparken tabi ki hükümetimizden destek alıyoruz. Allah sayın cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden razı olsun. Milletvekillerimizle beraber hangi kapıya gitsek gerçekten Zonguldak’a çok pozitif ayrımcılık yapılıyor. Niye yapılıyor? Yıllardır hizmet almadığımızı, hizmete aç olduğumuzu, vatandaşımızın talebinin de sadece hizmet olduğunu yukarıdaki büyüklerimiz de çok net görüyorlar. Ufak siyasetlerle boğuşan tipler bizi yormasa, gölge etmese bu şehir daha hızlı yürüyecek. Ama ne yazık ki ufak ve kısır siyaset, at gözlüğüyle dar görüş açısı vatandaşımızı etkilemeye çalışıyor. 30 yıldır yapılamayan şeyler yapılıyor demek ki bundan rahatsızlar. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.

FENER PROJESİ KURULDAN ONAYLANDI

Fevkani Köprüsü en kısa zamanda yıkılacak. Fener Projesi kuruldan onaylandı. Mali tarafını bakan beyle desteklerini ayarlayıp kendi bütçemizdeki uygun zemini oturttuğumuz zaman Fener daha bakımlı, daha yenilenmiş haliyle bırakın bütün Zonguldak’ı çevre iller dahil her kesin gözbebeği haline gelecek. Muazzam bir proje var. İhaleye çıktığımız zaman görselleri paylaşacağım. Belediye Kültür Merkezinin proje ihalesi bitti, projesi çizildi. Sayın Bakanımızla 3 ay önce görüştüğümüzde 2022 yatırım programına yapım ihalesinin konacağı müjdesini aldık.

SEKİZ YÜZ OTUZ SEKİZ BİN TL’YE YAKIN ÖDEME YAPILDI

Biz göreve geldiğimizden sonra Pandemi sürecine kadar bir senede yaklaşık 13-14 ayda 3 kere vatandaşımıza kira, ecrimisil, su, emlak vergisi her şekilde borcu olan hemşerimizi, esnafımızı, köprü altı esnafından tutun da diğer ecrimisil karşılığı bizlerin kiracısı olan ya da diğer kiracılarımızı 3 kez belediyemize resmi yazı ile davet ettik. “Gelin yapılandırmalarınızı yapın yoksa bunun hesabını yarın Sayıştay soracak. Malum pandemi geldi tahliye yapmadık, icra yapmadık, su kesmedik” dedik. Pandemi küresel bir durumla karşı karşıyayız. Hepimizin sıkıntısı var, tamam eyvallah. Ondan sonra hükümetimiz 7256 sayılı bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili bir kanun çıkardı. Buna 9 milyona aşkın borcu olan hemşerimiz, esnafımız geldi yapılandırmasını yaptı ve 4 buçuk milyona yakın ödeme yaptılar. Burada hepsine şükranlarımı sunuyorum şehrim adına. Daha yeni, 7326 Sayılı bazı borçların yapılandırılması kanunu yine meclisimiz çıkarttı. Buna da totalde 15 milyon borcu olan hemşerilerimiz başvurdu 838 bin TL’ye yakında bir ödeme yapıldı. Bu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum ama buna rağmen ne yazık ki, 5 bin TL’nin üzerinde borcu olan ve yıllardır su parası ödeyemeyen bin 053 tane esnaf ve vatandaşımız var. Tabi su kesme yoluna gitmedik. Hiç istemediğimiz, son çare diye gördüğümüz ama 5 kez belediye olmak kaydı ile 2 kez de hükümetimizin yaptığı yapılandırmada ve diğer çağrılarımıza cevap vermeyen bakın sadece 5 bin TL ve üzeri borcu olan bu bin 053 vatandaşımız. Şimdi bu hemşerilerimize tebligatlarını göndermeye başladık.

BABAMIN OĞLU OLSA HİÇ AF YOK TEBLİGATLARI YAPACAĞIZ

Meclis’imizden çıkan yapılandırmada malumunuz Nisan ayına kadar borcu olanlardı. Eylül sonuna kadar yapılandırma bekleniyor. Nisan’a kadar olan borçlar. Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ayının mevcut borçlarını ödemeyen bir sürü kiracımız var, ecrimisil ödeyen insanımız var. Şöyle söyleyeyim; Sadece; Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos 4 aylık süreçte bir buçuk milyona yakın ecrimisil ve kira ödemesi gerektiği halde ödemeyen esnafımız var. Uyarıda bulunmuştum; onun akabinde 1 Eylül’e kadar olan yapılandırma süreci 1 Ekim’e ertelendi. 1 Ekim’den itibaren biz elimizde bununla ilgili Sayıştay tenkidi de var. Sayıştay yetkililerimiz diyor ki; ‘gelirlerinizi düzenli şekilde alın’. Haklı; düzgün ödeyen vatandaşın suçu, kabahati ne o zaman. Hiç kimse kusura bakmasın şimdiden söylüyorum; araya kimseyi katıp beni ‘şunu arattıracağım, bunu arattıracağım, şunu alıp yayına gideyim’ kimse yanıma gelmesin. Babamın oğlu da olsa hiç af yok, tebligatları yapacağız bu çağrılara kulak vermeyen hemşerilerimizin kesilecekse suyu kesilecek, tahliye kararı ise valiliğe hemen yazıp 15 günde tahliyelerini gerçekleştireceğiz. Yoksa biz görevimizi düzgün yapmıyor durumuna düşeriz. Kirasını, ecrimisilini, su parasını düzgün ödeyen vatandaşlarımızın hakkını gözetmiyor durumuna düşeriz ve vebal altında kalırız. Hem de Sayıştay denetimlerinde bununla ilgili tenkit yiyip işlem görürüz. Ben öncelikle düzgün ödeyen vatandaşlarımızın hakkını korumak ve belediyemizin gelirlerini düzgün şekilde toplamak ve bunlarla hizmet etmek zorundayım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi