Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “koronavirüsten kurtulmanın tek bir çaresi var mümkün olduğu kadar evden çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazaryeri faaliyetlerini ikinci bir emre kadar durdurduklarını belirten Alan, “Mahallelerimizde belediyemiz tarafından yetkilendirilmiş pazarcı esnafımızın araçlarıyla beraber satışına müsaade ediyoruz. Bir anlamda pazarı vatandaşımızın mahallesine, evine getiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın toplu halde bulunacakları ortamı azaltmak, teması, sosyal mesafeyi korumak” diye konuştu.

Koronavirüs pandemisi hakkında vatandaşları bilgilendirmek amaçlı açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLERE UYMAMAKTA ISRAR EDİYOR

“Zonguldak’ımızın yaşlı nüfus oranı diğer illere göre yüksek. Maden şehriyiz akciğerlerinde ister istemez sıkıntılar yaşayan insanlarımız var. Bunun üzerine birde vatandaşlarımızın tedbirlere uymama noktasında ısrarı bizleri hem üzüyor hem de bu konuda endişelendiriyor. Biz hıfzıssıhha kurulu olarak sayın cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın genelgelerinden artı ekstra sert kurallar, kaideler koyarak vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadar çarşıya inmemeleri için, teması en aza indirerek sosyal mesafeyi korumak için elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyoruz.

RAKAMLAR HIZLA ARTIYOR

Ne yazık ki rakamlar hızla artıyor. Zonguldak’ımızda şu dakika itibariyle ne yazık ki 100’ün üzerinde pozitif vakamız 5 tane can kaybımız var. Bir tane Covit19 ile enfekte olmuş vatandaşımız farkında olmadan ister istemez sosyal temas mesafesine uymadığı için en başta ailesi, yakınları olmak üzere onlarca insanımıza enfekte ederek ne yazık ki Zonguldak’ımızda salgını daha sıkıntılı hale getiriyor. Bizim sizlerden ricamız; 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız her türlü ihtiyacını sosyal destek gurubu olan vefa gurubunu ve 112’yi arayarak bizlere iletsinler.

VATANDAŞLARIMIZ TALEPLERİNİ BİZLERE İLETEBİLİR

Bunun dışında 65 yaşın altında olan kronik bir rahatsızlığı olmayan ama şu süreçte dükkanını kapatmak zorunda olan, işyerinde çalışma şansı olmayan vatandaşlarımızın da taleplerini karşılamak için sosyal yardımlaşma vakfı olarak biz sizlerin her zaman emrindeyiz. Belirttiğim numaraları arayarak istediğiniz talepleri bizlere iletebilirsiniz. Bunu söylememdeki amacım; valiliğe gitmektense, dışarıya çıkıp riski artırmaktansa evinizden telefonla bizlere ulamanızı rica ediyoruz. 251 40 26 veya 0555 015 79 82 numaralarını arayarak vatandaşlarımız taleplerini bizlere iletebilirler.

PAZARYERİ FAALİYETLERİ İKİNCİ EMRE KADAR DURDURULDU

Pazaryerimizde faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurduk. Biz mahallelerimizde belediyemiz tarafından yetkilendirilmiş pazarcı esnafımızın araçlarıyla beraber satışına müsaade ediyoruz. Bir anlamda pazarı vatandaşımızın mahallesine, evine getiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın toplu halde bulunacakları ortamı azaltmak, teması, sosyal mesafeyi korumaktır. Vatandaşlarımız özellikle merkez ilçede bulunan marketlerde ki fiyatların sıkı bir şekilde denetlenmesini istiyor. Hiç merak edilmesin Ticaret İl Müdürlüğümüz, zabıtalarımız ve emniyet güçlerimizle beraber bu işin çok sıkı takipçisiyiz. Biz zaten Zonguldak’taki esnaflarımızın da böyle bir yola başvuracağını hiç düşünmedik düşünmüyoruz. Ama sizler böyle bir sıkıntılı durum fark ettiğiniz zaman belediyemizi, 155’i arayarak bizlere bunları ihbar edin. Bizde devlet olarak gereğini yapalım. Bu virüsten kurtulmanın tek bir çaresi var mümkün olduğu kadar evden çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak. Evde kal Zonguldak hayat eve sığar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi