Akyamaç köyünde yaşayan bir grup vatandaşın verdiği dilekçeyi görüşen Çaycuma Belediye Meclisi talebi kabul ederek, Akyamaç köyünün de belediye sorumluluk alanına alınması için çalışmaları başlattı.

Çaycuma Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra belediye dair amirleri de katıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın dönem içinde yapılan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi sunduğu toplantıda, CHP’li meclis üyeleri bir açıklama yaparak son dönemlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan saldırıları kınadı. Yapımı tamamlanan Güney Çaycuma Köprüsü ile Çaycuma merkezinin bağlantısının sağlayan yolda yol düzenlemesi için önerilen imar planı değişikliğinin komisyona havale edildiği toplantıda, 2020 Yılı Bütçe Kesin Hesabı da kabul edildi.

BÜTÇEMİZİN 3,5 KATI BORCUMUZ VARDI, BUNU BÜTÇEMİZİN ÜÇTE BİRİNE DÜŞÜRDÜK

Kabul edilen hesap raporuna göre,  2020 yılı kesin geliri 52.053.406,70 TL, kesin gider ise 45.687.285,53 TL oldu. Gündemin bu maddesinde konuşan Başkan Kantarcı, Çaycuma Belediyesinin mali durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getirerek, “Biz her zaman ayağımızı yorganımıza göre uzattık, bir taraftan yatırımlarımızı yaptık bir taraftan borçlandık ve borçlarımızı düzenli olarak ödüyoruz. 2014 yılında devraldığımız borç miktarı o zaman için 35milyon TL civarındaydı. Toplam bütçemizin 2,5 katı kadar olan borcumuz, bugün toplam bütçemizin üçte birine kadar düştü. Dolar kuruyla hesapladığımızdaysa hesap daha başka” dedi.

AKYAMAÇ KÖYÜNÜN BELEDİYE HUDUTLARINA KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Gündemin önemli maddelerinden birini, bir grup vatandaşın Akyamaç köyünün Çaycuma Belediyesi sorumluluk alanı içerisine katılma talebinin görüşülmesi oluşturdu.  Karamusa’dan sonra bir başka köyün de aynı şekilde Çaycuma Belediyesi sınırlarına katılma isteğini, Çaycuma Belediyesinin belediyecilik ve kentleşme anlamında çok doğru işler yaptığının göstergesi olduğunu söyleyen Kantarcı,  “Aynı talebin diğer yakın köylerden de gelmesini diliyorum. İlçemizin geleceğini hep birlikte planlayabilmek için bu şart.  Akyamaç’ın Çaycuma Belediyesi hudutları içerisine katılması ileride herkes için iyi sonuçlar doğuracak” dedi. Talep oy birliği ile kabul edildi.

FİLYOS VADİSİ’NİN KALICI OLARAK TARIMA TAHSİS EDİLMESİ GEREKİYOR

Meclise Filyos Vadisi’nde yapılan tarımsal faaliyetlerin önemi hakkında görüşlerini de açıklayan Başkan Kantarcı, “Özellikle bu pandemi dönemi tarımın, doğanın önemini bize bir kez daha hatırlattı. Müthiş bir coğrafyada yaşıyoruz bu coğrafyanın nimetlerinden bugüne kadar çok faydalanamasak da bundan sonra daha dikkatli ve özenli bir şekilde bu arazilerimizi korumamız gerekiyoruz. Özellikle son yıllarda Filyos Vadisi’nin kenarında tarım faaliyetlerinin hızlanması hatta ve hatta şu anda Filyos Vadisi’nin kenarında ekilebilir tüm alanların bir karışının dahi boş kalmaması bize ne kadar büyük bir servetin üzerinde oturduğumuzu gösteriyor. Sadece tahıl ve mısır değil sebze ve meyve üretimi ile ilgili de büyük çalışmalar var.  Bu alanların tarım ve hayvancılık için kullanılabilmesi için üzerimize düşeni yapıp önümüzdeki günlerde buralarda daha profesyonel tarım için gelişmeleri bekliyoruz. Çünkü şu an geçici olarak işgalci veya kiracı olarak emanet vaziyette olan üreticiler, her an çık denilebileceği için uzun vadeli yatırım yapamıyor. Buraların kalıcı bir şekilde tarıma tahsis edilmesi lazım. Çaycuma olarak hepimiz böyle bir projenin bundan sonra gerçekleşmesi için kollarımızı sıvamalıyız. Bu konuda olumlu gelişmeler var. Umuyorum bu yolda çok fazla zaman geçmeden bu toprakları yeniden kazanmanın müjdesini alırız” dedi.

CHP’Lİ ÜYELER ATATÜRK’E YÖNELİK SALDIRILARI KINADI

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri tarafından yapılan ortak açıklama ile başta son dönemlerde ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar kınanarak, “Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ‘katli vaciptir’ diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade'ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar’ diyen Sütçü İmam'lar vardır. Atatürk'e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Çaycuma Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri olarak, Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” denildi.

Editör: Haber Merkezi