Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş, “Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz” dedi.

İktidar ne yaparsa ne söylerse söylesin artık mızrak çuvala sığmıyor diyen Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş, yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

SADECE FATURALAR DEĞİL HER ŞEY ATEŞ PAHASI

Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha emekçilerin cebine bile girmeden eriyip gitti. Toplumun geniş kesimlerinin temel harcama kalemleri olan kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerinde yapılan fahiş zamlar geçinmemizi, ay sonunu getirmemizi imkânsız hale getirdi. KDV indirimi oyunlarıyla suçunu gizlemeye çalışan hükümet yüzünden gıda fiyatları alıp başını gitmiş vaziyette. Temel gıda maddelerinde sadece son bir ay içinde yaşanan artış yüzde 25’i aştı. Son bir yılda yaşanan artış ise yüzde 80’i buldu. Yılbaşında elektriğe konutlarda 150 kWh’a kadar tüketime yüzde 50, 150 kWh üstüne yüzde 125, sanayide yüzde 129,2 zam yapıldı. Doğalgaz fiyatları konutlarda yüzde 25, sanayi abonelerinde yüzde 50 arttırıldı. Yani bu soğuk günlerde en düşük gelen faturamız en az iki katına çıktı. Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar halka ulaşım, içme suyu ve ucuz ekmek hizmeti sunan yerel yönetimlerin maliyetlerini artırarak hem halkın bu kamu hizmetlerini daha pahalıya almasına neden olunuyor hem de bu zamların sorumlusu belediyeler gibi gösterilip halkla yerel yönetimler karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Sadece faturalar değil her şey ateş pahası. Isınamıyoruz, beslenemiyoruz, barınamıyoruz, geçinemiyoruz.

İKTİDAR NE SÖYLERSE SÖYLESİN ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Ülkenin dört bir yanında yurttaşlar evlerine veya işyerlerine gelen fahiş faturaları yakıp, “GEÇİNEMİYORUZ” diye sokağa çıkıyor. İllerdeki elektrik zamları protestolarını “bölücülük” safsatası ile maniple etmeye çalışan iktidarın karşısında ülkenin dört bir yanında halk, aynı taleplerle sokağa çıkarak cevap veriyor. İktidar ne yaparsa ne söylerse söylesin artık mızrak çuvala sığmıyor, emekçiler halk artık susmuyor. Milliyetçilik ve din istismarı üzerinden politika yapan AKP ve ortağı MHP milyonların yükselen sesini kısamıyor. İşçi ve emekçiler, ezilen ve sömürülen milyonlar birbirinden güç alıyor, cesaret ve dayanışma yayıldıkça ülkenin dört bir yanı direnen emekçi eylemleriyle baharın müjdesini veriyor. Yani artık halk yeter diyor ve her gün daha da yaygınlaşan bu emekçi direnişleriyle, yoksul halk protestolarıyla bu sömürü düzenine öfkesini yüksek sesle haykırıyor. Biz yerel yönetim emekçileri de bu sese sesimizi katıyor, ülkenin dört bir yanında ödeyemediğimiz faturaları protesto ediyor, ARTIK YETER diyoruz. Zamların geri alınması için, krizi yaratanların bu faturayı ödemesi için, enerji şirketlerinin kamulaştırılması için herkesi bu mücadeleye omuz vermeye, yan yana gelmeye çağırıyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi