Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, ülke genelinde 45 ilin gazeteciler cemiyeti başkanının üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı'nın Kongresini Zonguldak’ta gerçekleştirmekten onur duyduklarını belirtti.

ZGC olarak Zonguldak’ın ülke genelinde tanıtımına katkı verdiklerini belirten Akbıyık, “Bu organizasyonla güzel bir birlikteliği yaşadık ve şehrimizde görev yapan meslektaşlarımızla ilkleri başardık. Zonguldak’tan ayrılan 45 ilimizin cemiyet başkanları illerinde yaptıkları haberler ve fotoğraflarla şehrimizin tanıtımına katkı verdiler. Allah’a şükürler olsun bu organizasyondan anlımızın akıyla çıktık” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Kongresinde yerel basının sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarında yapıldığını belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, konuşmasına şöyle devam etti:

BASIN VAKFINDA ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİK

“Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı'nın olağan genel kurulunu Zonguldak’ta gerçekleştirdik. Ülke genelinde 45 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanını şehrimizde misafir ettik. İki gün süren programımız dolu dolu geçti. Programımızın birinci gününe Zonguldak Valiliği ziyaretiyle başladık ardından Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan ve Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyı’ı makamlarında ziyaret etti. Programımızın ikinci günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfının Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Genel Kurulumuzda genel başkanımız Yılmaz Karaca, yerel basının sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ayrıca Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfında önemli bir görev üstlendik.

İLK DEFA BÖYLE BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTIK

Misafirlerimizi Zonguldak Maden Müzesi ve TTK Eğitim Ocağını gezdirdik. Gezi sırasında misafirlerimiz kömürün yeraltından yerüstüne nasıl çıkarıldığını yakından gördüler ve madencilerimize kazasız belasız çalışma hayatı dilediler. Filyos gezimizde Filyos Antik Kentini Belediye Başkanımız Ömer Ünal ile birlikte gezdik ardından isteyen misafirlerimiz Filyos sahilinde denize girerek serinlediler. Misafirlerimizi Pazar günü şehirlerine uğurladık Allah’a şükürler olsun hepsi sağ salim evlerine ulaştılar. Zonguldak basını olarak ilk defa böyle bir organizasyona imza atıldı bu imzayı da Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti attı. Misafirlerimizi özellikle Zonguldak’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdirdik. Ereğli ilçemizde Cehennem Ağzı Mağarası, Alemdar Gemisi, Kent Müzesi ve Uzun Mehmet Anıtını gezdik. Ereğli programımızda da Belediye Başkanımız Halil Posbıyık misafirlerimizle bizzat ilgilendi.

ZONGULDAK’IN ÜLKE GENELİNDE TANITIMINA KATKI VERDİK

Bu organizasyonla güzel bir birlikteliği yaşadık ve şehrimizde görev yapan meslektaşlarımızla ilkleri başardık. Zonguldak’ın ülke genelinde tanıtımına da katkı verdik. Zonguldak’tan ayrılan 45 ilimizin cemiyet başkanları da illerinde yaptıkları haberler ve fotoğraflarla şehrimizin tanıtımına katkı verdiler. Allah’a şükürler olsun bu organizasyondan anlımızın akıyla çıktığımızı düşünüyorum. Bir sonraki organizasyonumuzda da şehrimizin tanıtımına büyük önem vereceğiz. Bu doğrultuda Zonguldak’ın gezilip görülecek yerlerinin sayısının artmasını istiyoruz. İnşaatı devam ettiği için misafirlerimizi Türkiye’nin sayılı mağaralarından biri olan Gökgöl Mağaramızı gösteremedik. Ayrıca Üzülmez Kültür Vadimiz yapılırsa Zonguldak’ın marka değerleri artacak diye düşünüyorum. Bu organizasyona birlikte imza attığımız yönetim kuruluma ve üyelerime teşekkür ediyorum.

DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN TÜM KURUM VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Güzel ve eksiksiz bir organizasyon oldu. Programımıza destek veren başta Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere vali vekili Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve yönetimi, Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Zonguldak Maden Müzesi Müdürlüğü, Dedeman Otel ve AS Turizm İşletmecisi Ömer Özcan’a Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri adına çok teşekkür ediyoruz. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi