Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Antalya'da yapılan 65 Başkanlar Konseyi'ni değerlendirdi.

Antalya Basın Cemiyeti ev sahipliğinde Konyaaltı Belediyesi'nin destekleriyle Porta Bello Otel'de gerçekleştirilen 65.Başkanlar Konseyi toplantısına katılan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Konsey toplantıda yazılı ve görsel basının sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığını belirterek şunları söyledi:

ÇOK BÜYÜK MALİYET ARTIŞLARI VAR

"Antalya Basın Cemiyeti ev sahipliğinde Konyaaltı Belediyesi'nin destekleriyle yapıldı 100'e yakın gazeteci hem başkanlar Konseyi hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Vakfı'nın yönetim kurulu toplantısı, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu yüksek istişare kurulu, yönetim kurulu toplantıları yapıldı. 2 gün süren toplantı 11 ve 13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Zonguldak'tan da Cemiyeti başkanı olarak ben ve Ereğli Gazeteciler Derneği başkanımız katıldı. Güzel bir toplantı oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinden 50'ye yakın cemiyet başkanı katıldı ve 100'e yakın gazeteci yer aldı. Tabii ki gündemimiz yazılı basının sorunları. Çok büyük maliyetler var, artışlar var, hem gazeteciler, hem gazetecilerin sorunları öne çıktı.

BİK GENEL KURULUVE RESMİ İLAN ÜCRETLERİ

Basın İlan Kurumu zamları bir türlü gerçekleşmedi, Basın İlan Kurumu'nun genel kurulu toplanmadı bu konuda TGF genel başkanımızın önerileri oldu. Bir an önce toplantı yapılmasına ve resmi ilan zamlarının görüşülmesi gerekiyor. Çünkü Ocak ayında yapılacaktı ve yerel gazeteler gerçekten kağıt tı, kalıp tı diğer emtialar ve personel giderlerinin yükselmesi gelirleri aynı seviyede kalmıyor ve bu nedenle zor günler yaşıyor. Yerel basın çok önemli yerel basının yaşamalı. Toplantıda birçok görüş alışverişinde bulunuldu Bizde Zonguldak olarak kendi görüşlerimizi sonuç bildirgesiyle açıklanacak.

ZONGULDAK’TAKİ MAHKEMENİN VERDİĞİ CEZA KONSEYDE ÖRNEK OLDU

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun icra kurulunda yer alıyoruz. Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı mütevelli heyeti toplantısını yapmıştık 2020 de Zonguldak'ta yapılan kongrede basın vakfı mütevelli heyeti başkanvekilliği görevim devam ediyor. Yararlı ve faydalı toplantılar oldu. Özellikle uydu yayınları ve korsan TV ile ilgili birçok görüş alışverişleri oldu. Zonguldak'ta çıkan son ceza mahkemesinin verdiği kararlarda orada çok olumlu karşılandı. Uydu yayın yapan kablolu yayın yapan karasal yayın yapan televizyonların da hakları korumuş oldu. Verilen cezada örnek oldu. Herkes tarafından hemfikir oldu yararlı ve faydalı bir toplantı geçti. Dün pazar günü Zonguldak'ta basın ilan Kurumu bölge müdürü Sakarya'dan geldi heyeti ile beraber Ereğli gazetelerini ziyaret ettik. Bugün Devrek'te inceleme ve devam ediyor. Programımız devam ediyor”

GAZETELERİN İNTERNET SİTELERİ MAKBULDUR

ZGC Derya Akbıyık, “Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetelerin internet sitesini makbul görüyoruz kurumsal internet siteleri de bizler için önem arz eder" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi