Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yönetim kurulu adına bir açıklama yaparak, Şafak Gazetesinin 67 yaşına girmesini kutladı.

Akbıyık açıklamasında şunları söyledi:

“Zonguldak ilinde günlük yayımlanan Şafak Gazetesi 67 yaşında. 1955 yılında kurulan yerel gazetemiz o günlerden bugüne gelmiştir. Tabi ki bin bir zorlukla ve güçlükle, meşakkatli bir yerel gazetecilik zorluğu ile bugünlere gelinmesi. Gerçekten her türlü takdire şayan.Bu zorlu yolculuğu bugün için medyada olan yeni nesil gazetecilere biraz anlatmak zor oluyor.

Ama geçmişini bileceksin ki, geleceğin yerel gazeteciliğin içini dolduracaksın.Dolu tutacaksın.

Şafak Gazetesi Zonguldak plakası yaşına gelene kadar hep devamlı ve sürekli yayın hayatında oldu.Bir çok ağır badirelerde atlattı.Buna askeri ihtilallar, darbeler ve muhtıralarda dahil Ekonomik şartlar her türlü dahil.

Bugün için Şafak Gazetesi 67 yaşında. Deneyimli ve tecrübeli kadrosu ile Zonguldak basını adına çok önemli görev üstleniyor.Bu görevi de ili adına başarı ile yerine getiriyor.

Şafak Gazetesinin imtiyaz sahipleri değişse de çizgisi yıllardır değişmedi.Değiştirilemez.Basın ahlak esasları gazetenin her zaman için birinci önceliğidir. Gazetelerin anayasası olan basın ahlak esasları tüm yayın hayatında olanları kapsar.Şafak gazetesinin de uzun soluklu yayın hayatının en temel taşlarından birisi de çizgisi ve basın ahlak esaslarına en ince detayına kadar uymasıdır.Herkes gazeteciliğin anayasasına ve basın ahlak esaslarına uyarsa bazen konuşulan ve zaman zaman şovvari masaya gelen sorunlarda otomatikman çözülür.Ortadan kalkar.

Şafak Gazetesi başta imtiyaz sahibi Esra Asmaz, Genel Yayın yönetmeni Şaban Yılmaz, Sorumlu yazı işleri müdürü Seçkin Kırarslan, muhabir Meryem Demir, spor müdürü Hüseyin Ekinci, editör Muhammet Asmaz, Murat Barutçu, köşe yazarları Ali Sencer Arslan, Ahmet Kızılyar,Gülşen Baydemir,temsilciler Ahmet Çimen,teknik ekip ve dağıtıcılarının da yeni yaşını kutlarız.

ŞAFAK GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ ŞABAN YILMAZ 62 YAŞINDA

Böyle bir tesadüf görülmedi ve yaşanmadı Şafak Gazetesi ile gazeteci Şaban Yılmaz, aynı gün doğmuşlar.

Bu tesadüf tabi ki uzun yıllardır biliniyor. Bizlerde ZGC Onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz’ın 62.yaşını kutluyoruz. Şaban Yılmaz, gazetecilikten emekli olmuştur. Ender örneklerinden birisidir. Ve gazeteciliğe emekli olmasına rağmen sahada var gücü ile çalışarak nasıl gazetecilik yapılmasını gösteren,yarım asra varan bir süreci vardır. Şaban Yılmaz, bir kenarda yan gelip yatmamıştır. Devamlı ve sürekli çalışmıştır.Gazeteciliğini de günün şartlarına göre devamlı ve sürekli kılmıştır.

Şaban Yılmaz, sahada çalışırken yeni nesil ve yakın zamanın deneyimli isimleri olan meslektaşlarına da destek vermeli, örnek olmalı ve geçmiş tarihi deneyimlerini de paylaşmalıdır.Gelecek nesil gazeteciliğine de katkı vermelidir.

Geçmişte bir çok gazetecilikte yer alan isimler, gazetecilik yerine başka kamu sektörleri veya rahat yerleri, yerel medya gücünü kullanarak seçmişlerdir. Onlar bugün Zonguldak basınında yoktur. Olamazda. O dönem adına yerel medyada devamlılık sağlamayan isimler, kamu kuruluşuna geçen isimler, kendilerine fayda ama Zonguldak’a yerel basın adına zarar vermişlerdir.

bunlar ışığında Şaban Yılmaz’ın da Şafak Gazetesi ile aynı güne gelen yaşını kutluyoruz. Tebrik ediyoruz.

Nice yıllara ve nice yaşlara.İyi ki doğdun iyi ki varsın. Şafak gazetesi ve ailesi” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi