Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Erdem yaptığı açıklamada, “Çok ağır bir kriz içinde olan ülkemizdeki ekonomik koşullar altında, adeta yaşam mücadelesi vererek, diğer taraftan da mesleki faaliyetlerimizi sürdürebilme imkanımız kalmamıştır” dedi.

Erdem açıklamasında, “Personel giderlerimiz, kira giderlerimiz, elektrik giderlerimiz, kırtasiye giderlerimiz, mesleki aboneliklerimiz, doğalgaz giderlerimiz, vergi ve sigorta yükümüz ile teknolojik gelişmelere ilişkin giderlerimiz de meydana gelen olağanüstü fiyat artışları karşısında, artık mesleki faaliyetlerimiz adeta durma noktasına gelmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ZSMMMO) olarak Zonguldak merkez ve ilçeleri dahil 393 oda üyemiz bulunmaktadır. Meslek camiası olarak Ülke menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak, siyasi ve bireysel çıkar ilişkilerinden uzak, mesleki faaliyetlerimize devam etme gayreti içindeyiz.

Bir çok sektörü ve vatandaşımızı olumsuz yönde etkileyen yüksek enflasyon, biz Mali Müşavirleri de son derece olumsuz yönde etkilemeye devam etmekte. Pandemi sürecinde yaşanan olumsuz koşullarda dahi, bağımlı ve bağımsız olarak çalışan meslek mensuplarımı hiçbir özveriden kaçmamış, Kamu Finansmanı akışını sekteye uğratmadan üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket etmiştir.

Ülke ekonomisi ve İşletmelerin gelişmesine katkı sunarak, Sosyal Devlet Olabilmenin, vatandaşına her alanda hizmet edebilmenin ve Ülke savunmasının en önemli kaynağı olan verginin toplanmasında Hazine ile Vergi Mükellefleri arasında köprü görevi gören biz Mali Müşavirlerin sorunlarını yakından takip ederek çözüm bulmak için hazırladıkları raporları üst kuruluşumuz olan TÜRMOB aracılığı ile Maliye Bakanlığı’na iletiyoruz.

2021 Yılı Aralık ayında Maliye Bakanlığı’nca açıklanan ücret tarifemiz, önceki yılın tarifesine yüzde 25 oranında zam yapılarak belirlenmişti. Ancak Haziran 2022 sonu itibariyle Yıllık Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 78,62 olarak gerçekleşti. Dolayısı ile mal ve hizmet alışlarındaki fiyat artışları ile mesleki faaliyetlerimizi devam ettirmemiz mümkün değildir.

TÜRMOB Yönetim Kurulu olarak, 10 Haziran 2022 Tarihli toplantısında almış olduğu kararla Asgari Ücret Tarifesinin güncellenmesi için Maliye Bakanlığı’na müracaat etmiş, ancak bu güne kadar ücret tarifesinde herhangi bir güncelleme yapılmamıştır.

Yukarıda açıklamaya çalıştığım yüksek enflasyon karşısında adeta eriyen ücret tarifemiz yerine 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yüzde 60 oranında artırılarak tavsiye edilen ücret tarifesi uygulamasına gidilecektir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi