Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Komşular köyü Fazlıoğlu Mahallesinde Hasan Karadayı’ya ait ahırın çatısı yoğun kar nedeniyle çöktü.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle ahırın çatısı çöken Hasan Karadayı’ya ait toplam 12 küçükbaş hayvan telef oldu.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı beraberinde müdür yardımcısı Hasan Akçaalan, Veteriner Hekimler ile birlikte çökme meydana gelen işletmeyi ziyaret etti.

Çataklı beraberindekiler ile birlikte Devrek İlçesine bağlı Çolakpehlivan köyünde 30 tane büyükbaş hayvan ile yetiştiricilik yapan Devrek Ziraat Odası başkanını ziyaret ederek, “Devrek İlçemizdeki çiftçilerimize son dönemlerde ciddi destekler verdik. Bakanlığımıza sunduğumuz projeler ve İl Özel İdare Müdürlüğü bütçeli fidan ile tohum projeleri ile çiftçilerimizin tüm taleplerini karşıladık. 2022 yılında fidan ve tohum taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca Koyun Yetiştiriciliği ve Arı Yetiştiriciliği ile ilgili projelerimiz olacak' dedi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, “Tabii afetlerden zarar gören çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz zor şartlarda zarar gören köylerimizin yolunu açan fedakar özel idare yönetici ve personeline üreticiler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi