AFAD Zonguldak İl Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla etkinlik düzenledi.

Zonguldak Valilik binası önünde 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla AFAD Zonguldak İl Müdürlüğünce afet eğitim çadırı kuruldu.

Programa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Zonguldak Liman Başkanı Erol Ekmekci, Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ve kurum çalışanları katıldı.

TUTULMAZ: “DEPREM HERGÜN DAHA FAZLA TOPLUMU ETKİLİYOR”

“Bu yıl Afet yılı ilan edilmesi nedeniyle etkinlik yaptıklarını belirten Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, programda yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: “Burada vermek istediğimiz mesaj afete hazırlıklı olmamız gerektiğidir. Bu yıl ülkemizde afetlerle ilgili eğitim yılı ilan edildi ve 51 milyon kişiye ulaşılması hedeflendi. Bugün burada bunun bir bölümünü yapıyoruz. Bizim gerek ülke içerisindeki coğrafi konumumuz gerekse iklimlerin zamanla değişmesiyle afetlere karşı dirençli olmamız gerektiği sonucuna varıyoruz. Eskiden afetler sınırlıydı. Belki bu bölgede grizu ve benzeri afetler oluyordu ama bugün artık her yağış sele dönebiliyor. Her yağış hortuma dönebiliyor. Depremler hergün daha fazla toplumu etkiliyor.

TUTULMAZ: “HER KESİN AFET İLE İLGİLİ BİLGİLİ OLMASI GEREKİYOR”

Günlük hayatta bir binanın uygun şekilde olmamasıyla zaman zaman orada afet yaşanabiliyor. Onun için toplumda her kesin afete hazırlıklı olması, afet ile ilgili bilgili olması gerekiyor. Yapılan araştırmalar afetlerin eğitime verilen zaman ve para miktarının normal afete göre 7’de 1 ile 42’de 1 arası değişen bir kazancı var. Eğitime bir birimlik emek harcadığınızda bu afet olduğunda bunun 42 birime kadar yani 42 katı daha fazla masraf veya emek harcama sonucu ortaya çıkıyor. Onun için hepimiz afetler konusunda duyarlı olmalıyız, hassas davranmalıyız, bize gelmez dememeliyiz. Kime ne zaman, nerde, nasıl bu afetin vuracağı belli değil. Geldiğimiz çağda buna dikkat etmeliyiz. Bu eğitimleri önemsemeliyiz.”

GÜNGÖR: “AMACIMIZ AFETE DİRENÇLİ BİR TOPLUM HALİNE GELMEMİZİ SAĞLAMAK”

AFAD Zonguldak İl Müdürü Ahmet Güngör ise etkinliğin amacı hakkında yaptığı konuşmada: “İçişleri Bakanlığımızın 2021 yılı afet yılı eğitimleri kapsamında afet eğitim çadırımızı kurduk. Bu çadırımızın amacı vatandaşlarımız arasında farkındalık oluşturmak, afet risklerinin azaltılmasını ve ileriki dönemlerde vatandaşlarımızın bu konularda daha duyarlı olması ve toplum olarak bütün kesimlerin afete dirençli bir toplum haline gelmemizi sağlamak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet afet anında kullanılan materyalleri inceleyerek bilgi aldılar. Program eğitimcilerinin vatandaşlara temel afet bilinci eğitimi vermeleriyle devam etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi