Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, dernek olarak imkanları çerçevesinde burs verdiklerini belirtti.

Bu yıl hedeflerinin 40 öğrenciyi geçmek olduğunu ifade den Papila, “Bu sene kendi şartlarımızı zorlayarak ve bağışçılarımızın destekleriyle 40’ın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Müracaatlarımız ve değerlendirmelerimiz bitti, karar aşamasındayız. En kısa zamanda evlatlarımıza ulaşıp onların burslarını dağıtmaya başlayacağız” dedi.

Bize ulaşan şehit madenci evlatlarına burs konusunda öncelik veriyoruz diyen ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, konuşmasına şöyle devam etti:

AYDINLIĞA MUM YAKMAK ÇOK ÖNEMLİ

“Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi ve Genel Merkezimiz Türkiye çapında öğrencilere burs vermektedir. Zonguldak Şubesi olarak biz Bülent Ecevit Üniversitesinde okuyan öğrencilere burs desteği veriyoruz. Zonguldak’tan ve Türkiye’nin her tarafından üniversitemize gelen, bize ulaşan öğrencilerimizin müracaatlarını alıyoruz Eylül-Ekim döneminde oluşturduğumuz komisyon tarafından yaptığımız değerlendirme sonucu, maddi kaynaklarımız elverdiğince belirli sayıda öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önceki senelerde 70-80 civarında üniversite öğrencilerimize burs verebiliyorduk ama zamanla kaynaklarımız azaldı. Geçtiğimiz sene 26 öğrenciye burs verdik ama bu sene halkımızın, bağışçılarımızın duyarlılığı bizi çok sevindirdi. Sosyal medya aracılığıyla ve çevremizdeki dostlarımızla iletişim kurarak bağış sayısını artırdık. Güzel bir artış oldu, gönüllü bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi olarak onlara minnettarız. Bu sene kendi şartlarımızı zorlayarak ve bağışçılarımızın destekleriyle 40’ın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Zaten müracaatlarımız ve değerlendirmelerimiz bitti. Şuanda karar aşamasındayız. En kısa zamanda evlatlarımıza ulaşıp onların burslarını dağıtmaya başlayacağız. Aydınlığa bir mum yakmak gerçekten çok önemli!

ADD OLARAK GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Bize burs için müracaat eden öğrencilerimizle tek tek görüştüm. Onlarla konuştum, dertleştim. İnanın o kadar acıklı öyküler var ki onları dinlerken bir anne olarak zor dayanıyorum. Hepsine ulaşmak, burs vermek isteriz ama mümkün olmuyor. Çünkü limitlerimizi zorluyoruz bu nedenle gönüllü bağışçılarımızı burs desteği vermeye davet ediyoruz. Keşke seneye burs sayımızı artırsak ve kapımıza gelen hiçbir öğrencimizi geri çevirmesek diyoruz. Öğrencilerimizin mutluluklarını bağışçılarımıza ben ifade edemem ama içleri rahat olsun derim. Yapacağımız yardım geleceğimizi güzelleştirecek ve eğitime katkı olacak. Burs verme konusunda belli kriterlerimiz var. Ailenin maddi durumu, anne-baba var mı yok mu gibi konulara bakıyoruz ama ADD Zonguldak Şubesi olarak kendimize özgü bir durumumuz daha var; Biz bilindiği gibi bir madenci şehrinde yaşıyoruz. Madencilerimiz bizim başımızın tacıdır. Madenlerde birçok ölümlü olaylarda olabiliyor. Bir maddemize göre bize ulaşan şehit madenci evlatlarına burs konusunda öncelik veriyoruz. Bu kapsamda üniversiteyi kazanan kızı için girdiği maden ocağında hayatını kaybeden Ramazan Katırcı kardeşimizin kızına burs bağladık. Bazen insanları kaderleriyle baş başa bırakmamak gerekiyor. Bu nedenle gönüllü bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi