Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, hayatını kaybeden Zonguldak’ın sevilen ve sayılan öğretmeni Hamit Kalyoncu’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesince yapılan yazılı açıklama şöyle: “Zonguldak öğretmen hareketinin devrimci önderlerinden çok değerli eğitimci, yazar Hamit Kalyoncu'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hamit Kalyoncu öğretmenlik yaşamında binlerce öğrenci yetiştirmiş, binlerce gence ışık olmuş bir eğitimci idi. Eğitimciliğinin yanında ayrıca Zonguldak'ın kültür yaşamına çok büyük katkılar sunmuş bir kültür adamı idi. Yayınladığı kitaplarına ilâve olarak yayına hazırladığı ve bitirmek üzere olduğu bazı çalışmaları da vardı. Yayına hazırlamakta olduğu " Çaycuma ağızları" ve Zokev başkanı Kürşat Coşgunla birlikte yürüttükleri Zonguldak'a gelmiş geçmiş yazarları anlatan Zonguldak yazıları" adlı çalışmaları kitaplaştırmadan ne yazık ki yaşamdan koptu.

"Kömürde açan çiçek", "Sesim kömür karası", Muzaffer Tayyip Uslu'yu anlatan " Yaşamak güzeldi", " Kömür kokan şiirler", " Zonguldak'ı yazanlar, Zonguldaklı yazarlar" adlı yapıtları ile kentimizin kültür yaşamına çok önemli katkılar vermiştir. Bir dönem Töb-Der şube başkanlığı görevini yürütmüştü. Atatürkçü düşüncenin yayılmasına hizmet etmiş, bir dönem Atatürkçü Düşünce Derneğinin Zonguldak şube başkanlığını başarı ile yürütmüştü. Atatürkçü düşünceye bağlı, cumhuriyetçi, lâik çizgisinden ödün vermeyen ilkeli ve kararlı duruşu ile kendisinden hep saygı ile söz edilecektir. Hamit Kalyoncu ölümünden sonra da uzun yıllar yaşayacaktır. Yeri doldurulması çok zor, yokluğunu hep hissedeceğimiz, hep arayacağımız bir değeri kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Hamit Kalyoncu'ya rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde huzurla yatsın. Ruhu şad olsun.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi