Türk Medeni Kanun kabulünün 94’üncü yılı Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesince düzenlenen programda kutlandı.

Zonguldak ADD Şubesi Gençlik Kolları’na yönelik ‘17 Şubat Türk Medeni Kanunu Kabulü’ konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

ADD dernek binasında düzenlenen ‘Türk Medeni Kanunun Kabulü’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak Zonguldak Barosu üyelerinden Avukat Sabri Yavuzyılmaz ve Avukat Ahmet Orhan katıldı.

17 Şubat 1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu ile Türk Kadın’ına tanınan özgürlük ve haklar, çağdaş hukuka geçiş, aile yapısının miras hukukunun eşitlikçi normlarla yeniden yapılandırılması konuları ele alındı. Türk tarihinde geçmişten bugüne kadının toplumdaki yeri, değeri, zamanla kaybettiği ve kazandığı haklar, şu anda sosyal hayatta ne seviyede olduğu gibi konular gençlerin soru ve katkıları ile tartışıldı. Toplantının devamında gençlik kolları ile yönetim kurulu üyeleri önümüzdeki dönemde, TBMM’nin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü hazırlıkları konusunda dernek proje geliştirme konularını görüştüler. Ardından katılımcılar 22 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirilecekleri “Göbeklitepe ve Sembollerin Anlamı” konulu söyleşi ve imza günü üzerine hazırlıklarını gözden geçirerek, Zonguldak halkını bu etkinliklerine davet ettiler.

Editör: Haber Merkezi