Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

ADD Başkanı Nazan Papila ve yönetim kurulu üyesi tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ADD Başkanı Nazan Papila, “Bugün 18 Mart.

Kıtalara hüküm sürmüş bir büyük imparatorluğu “Hasta adam” konumuna getirildikten sonra parçalayarak, tüm  topraklarını işgal altına alarak tarih sahnesinden silmek isteyen; adına itilaf devletleri denen, gerçekte kendi çıkarları için dünyayı ateşe vermekten bir an tereddüt duymayan vahşi dünya düzeni devletlerinin oyunlarının bozulduğu ilk büyük zaferin 106. yıldönümü bugün” diyerek şunları söyledi:

“Bugün, Ümmet olmaktan, padişaha kul olmaktan bir adım öteye gidemeyen bir toplumun “millet “ olma, Ulus olma yolunda ilk adımıdır. Vatan kavramının kutsallığının bilincine erişmiş imkansızlıklar içindeki yoksul bir halkın; yüreğindeki inançla, varsıllara, her türlü gücü elinde bulunduran sömürgecilere karşı olağan üstü direnişi ve zaferidir.

Bir genç komutanın, ileride yazılacak olan yeryüzünün en şerefli kurtuluş destanının baş kahramanı olacak bir büyük önderin, en çaresiz görülen anda başına geçtiği  birliğine, Ben, size taarruz emretmiyorum; ölmeyi emrediyorum! “ komutuyla ileride “ ya istiklal ya ölüm” diyerek en büyük zaferi yazacakları günlerin başlangıcıdır.

18 Mart, Seyid Onbaşıdır. Ali Çavuştur, Muallim Hasan Ethemdir, Tamamına yakını şehit olan 57.Alaydır, Tıbbiyeli Öğrencilerdir. Yüzbinlerce isimsiz kahramandır.

18 Mart, cumhuriyet düşmanı, bağımsız çağdaş laik Türkiye karşıtı zihniyetin görmezden geldiği, adını anmaktan korkup tarihten silme gayreti ve acizliğine düştüğü ama asla silemeyeceği  askeri deha, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Asırlardır var olduğumuz Anadolu topraklarının, Anayurdun bekasıdır, Hakimiyeti Milliye’nin ilanına,19 Mayıs 1919’a,23 Nisan 1920’ye,30 Ağustos’a,29 Ekim 1923’e giden kahramanlık destanının başlangıç noktasıdır. Çanakkale geçilmez geçilmemiştir.

Bu zafer, hurafelerle, masallarla, hikayelerle o büyük komutanın, komutanların, bedenilerini toprağına siper edip geçit vermeyen yiğitlerin kahramanlıklarını görmezden gelenler için bir şey ifade etmiyor olabilir ama bu ülkenin yurtsever nesilleri onların aziz hatıralarını dünya var oldukça diri tutacak.

Kanla yazılmış bu mirasa sahip çıkacak. Çıkacağız. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşında ve halen daha emperyalizmin beslediği terör saldırılarında canlarını kaybeden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi