Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi, Akit TV’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı haberinde Anıtkabir’e “Anırkabir” yazdığı alt yazı hakkında ‘Atatürk'e hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ sebebi ile suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi, Akit TV’nin Anıtkabir’e “Anırkabir” dediği alt yazısı hakkında ‘Atatürk'e hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ sebebi ile 81 ilde suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Suç duyurusunun ardından konu hakkında açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, 1 Eylül Dünya Barış Günüdür. Milletçe ve devletçe, çağdaş dünyanın ayrılmaz ve saygın bir üyesi olarak, yaşamımızı borçlu olduğumuz; Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK: “yurtta barış, dünya da barış” felsefesinin yaratıcısıdır. Bu felsefeyi, kendi yaşamının öznesi yapmış bir büyük liderdir… Dünya ve tarih, Büyük Atatürk’ün barışçıl yönünü saygıyla kabul etmiştir. UNESCO’nun tarihi kararı ve Atatürk’ü tanımı bunun en iyi kanıtıdır: "Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu. “Ülkemizde, demokrasinin ve özgürlüklerin varlık nedeni olan, Cumhuriyet Devrimi’nin yaratıcısı, Büyük Atatürk’e saygısızlık insanlığa, tarihe ve dünyaya saygısızlıktır. Türk Milleti’ne saygısızlıktır kabul edilemez. Türk Milleti’ni yok olmaktan ve esaretten kurtaran, 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yıl dönümünde, AKİT TV’nin Atatürk’e yapmış olduğu saygısızlığı, hiçbir bahane açıklayamayacaktır. Bilinçli ve planlı bir şekilde yapılan bu saygısızlığa karşı, 1 Eylül Dünya Barış Gününde, yarın, eş zamanlı olarak, tüm yurtta saat 15:00’de suç duyurusunda bulunacağız. Toplumsal barış için herkesin üzerine düşeni yapması bir zorunluluktur. Toplumsal barışı korumanın yolu, toplumun yani, milletin değerlerine saygı duymaktan geçer. Atatürk, Türk Milleti’nin en büyük değeridir. Büyük Atatürk’e yapılan saygısızlık, toplumsal barışı sabote etmek demektir. Bu nedenle, tüm yetkilileri ve ilgileri bir kez daha uyarıyoruz: Atatürk Türkiye’dir, Türkiye Atatürk’tür.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi