Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dernek binası önünde düzenledikleri bir tören ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Her yaştan çocuğun katılım gösterdiği kutlama programını yine çocuklar sunup, yönetti.

Marşların,şiirlerin okunduğu kutlama programının sonunda  tüm katılımcılar ile birlikte Andımız okundu. Daha sonra dernek yönetimi tüm çocuklara “Andımız” yazılı baskılı defterler ve “Ne Mutlu Türküm Diyene!” yazılı kalemler hediye etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada,”Çocuklarımızın sunumu ve yönetimiyle bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık.Derneğimizin yönetimini,kutlama programını tamamen çocuklarımıza teslim ettik.Bir hafta öncesinden derneğimizin camlarını Atatürk temalı bayrak ve balonlarla süsleyerek derneğimizi bayrama hazırladık”diye konuştu.

Sözlerine 23 Nisan’ın önemine değinerek devam eden dernek yönetimi,” Bugün dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.Aynı zamanda bugünün en büyük önemi şudur ki Türkiye Büyük Millet Meclisi bundan tam 101. yıl önce 23 Nisan'da açıldı. Düşmana esir düşme noktasında yer alan bir ülkenin kaderi, TBMM'den çıkan karar ve mücadelelerle değişti. Daha sonra Atatürk bu tarihi çocuklara armağan ederek, o günden sonra 23 Nisan çocuk bayramı olarak ilan edildi. Bu anlamlı günü Büyük Önder Atatürk'ün 101 yıl önce 23 Nisan günü yaptığı konuşmadaki sözleriyle anlatmak isteriz. Tarih 23 Nisan 1920… Meclis etrafında toplanan binlerce kişi, Meclis'in açılışını büyük bir coşkuyla bekledi. O günü Büyük Önder Atatürk şu sözlerle ifade etti : “23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder. Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Özgürlüğün, eşitliğin,adeletin dayanağı olan ulusal egemenliği; kayıtsız şartsız milletine emanet eden ve milletine  bu denli kıymet veren Büyük Önder Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı,TBMM’nin açılışını,ulusal egemenligimizin 101’inci yılını kutluyoruz.” dedi.


Editör: Haber Merkezi