CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ünal Demirtaş, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi ile ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında yargıda yaşanan sorunlara dikkat çeken CHP’li Demirtaş, yargı sisteminin geldiği kötü tablo nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek; “Yargıdaki bu kötü tablonun en temel sebeplerinden biri ise sizin “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi” dediğiniz, bizimse “tek adam sistemi” dediğimiz ucube sistemdir. Bu sistem devam ettiği sürece Türkiye’de yargının hiçbir sorunu çözülmez. Bakın, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi gömleğin ilk düğmesidir ve ilk düğme yanlış iliklenmiştir, bu sebeple de yargının iki yakası bir araya gelmemektedir. Türkiye’de adalet olmasını istiyorsanız önce tek adam rejimi değişmeli ve Türkiye’de güçlendirilmiş parlamenter rejim geri getirilmelidir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuşmasında şunları söyledi;

2021 YILI VATANDAŞLARIMIZA ADALET GETİRSİN!

“Çok önemli bir Bakanlığın 2021 yılı bütçesini konuşuyoruz. Öncelikle, Bakanlığınızın 2021 yılı bütçesinin ülkemize ve yargı camiasına hayırlı olmasını ve tüm vatandaşlarımıza adalet getirmesini diliyorum. Sayın Bakanın yaptığı sunuş konuşmasında “Yargı hiçbir kişi, kurum veya merciden emir, talimat, telkin alamaz, hiç kimse ve Adalet Bakanlığı da dâhil olmak üzere, hiçbir kurum yargı yetkisini kullanan mahkemelere vekâleten konuşamaz.” dediniz. Gayet güzel sözler, kulağa çok hoş gelen kelimeler bunlar ancak gerçek böyle mi, maalesef aynı fikirde değilim. Bu sözler kâğıt üzerinde kalan sözler diye düşünüyorum. 100 kişiden 80’i yargıya güvenmiyor.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE 128 ÜLKE ARASINDA 107’İNCİ SIRADAYIZ!

Dünya Ekonomik Forumu’nun Yargı Bağımsızlığı Raporu’na göre Türkiye 140 ülke arasında 111’inci sırada yer almaktadır. Hukukun Üstünlüğü Endeksi’n de ise 128 ülke  arasında 107’nci sıradayız. Yani hukukun üstünlüğü liginde Türkiye, Nijerya, İran, Angola gibi üçüncü dünya ülkeleriyle aynı gruptadır. Ülkemizdeki adalet sisteminin içine düşürüldüğü açmaz, Avrupa Birliği ilerleme raporlarına da yansımış durumdadır. Yargıdaki olumsuz durum AB ilerleme raporlarında” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi