Zonguldak Valiliği binası girişinde vatandaşlara hizmet veren Açık Kapı Birimi 5. Yılına girerken, 5 yılda 30 bin başvuruya yanıt verdi.

Zonguldak Valiliğinde hizmet veren Açık Kapı’nın 5’nci hizmet yılı nedeniyle Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz beraberinde Vali yardımcısı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Recep Civelek, Defterdar vekili Seçkin Işık ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Açık Kapı Şube Müdürü Nurten Karadağ, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın incelemesi sırasında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, “Açık Kapı Şube müdürlüğüne bizzat internet üzerinden başvuru yapan vatandaşımızın talep istek ve düşüncelerini alıyoruz. Gerekli kurumlara iletiyoruz vali ve vali yardımcımızın talimatıyla kurumlardan gelen cevabına mülki idare amirimiz kontrol edip gerekli kuruma iletiyoruz ve 7 iş günü içerisinde de cevap veriyoruz.

Bu zamana kadar 30 bin başvuruya cevap verdik. 221 bin ilçe kaymakamlığında Açık Kapı hizmet vermektedir. İlimizde de 13 Nisan 2018 tarihinde Zonguldak valiliğinde Açık Kapı Şube müdürlüğü açıldı. Ve bugün 4 yıl doldu beşinci yılımıza girdik ve bu süre zarfında otuz binin üzerinde vatandaşlarımızın başvurularını alıp cevaplandırdık” dedi.

“BİZ VATANDAŞ İÇİN VARIZ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, “İlimizde 5. Yılına giren Açık Kapı için buradayız. Devletin tüm kapılarının vatandaşa açık olduğunun en büyük göstergesi açık kapı.İlçelerde de bu kurum oluşturulmuş durumda. Devletimiz şunu diyor. Biz vatandaşımız için varız. Vatandaşın hizmeti kamu kurum ve kuruluşları tarafından herhangi bir şekilde istediği şekilde yürümüyorsa bunun takibini denetimini bu kapılar aracıyla yapalım diyor” diyerek şunları söyledi:

“13 Nisan 2018’da Zonguldak’ta kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğüne şu anda 30 bin başvurdu. Bugüne kadar yapılan başvuruların yüzde 90’ı çözüldü. Devletimizin kapısının vatandaşa her daim açık olduğunu göstermek için ''Açık Kapı'' adı altında Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımızda bu tür bir birim oluşturuldu. Tabii Kaymakamlıkların hepsinde değil büyük ilçelerde bu birim oluşturuldu. Bizim ilimizde de merkezde ve Çaycuma'da birimler oluşturulmuştur. Ereğli ve Kilimlilerinin hizmetlerini şu an itibariyle burada yürütüyoruz. Vatandaşımızın kolaylıkla açık kapı ile devlete ulaşabiliyor olması vatandaş açısından büyük kolaylık."

Editör: Haber Merkezi