Acar yaptığı açıklamada, “Yeni Eğitim Öğretim Yılın hemen başında malum pandemi dolayısıyla büyük sıkıntılar yaşayan öğrencilerimiz ve çekinceleri korkuları olan velilerin, daha güzel hizmet alabilme noktasında Milli Eğitim kurumundan bir çok beklentileri varken böyle zamansız ve yersiz görevden alma olayının gerçekleşmesini şaşkınlık içinde izledik ve takip ettik” diyerek şunları söyledi:

“Herşeyin bir usulü ve zamanı vardır, Yetkili arkadaşlara sesleniyorum il Millî Eğitim Müdürü neden zamansız bir şekilde görevden alındı madem böyle birşey düşünceniz vardı, Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan alınması daha doğru olmaz mıydı”

BAŞKAN ACAR DIŞARDAN YAPILAN ATAMAYADA TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Acar, “Siyasi muhataplarımıza sesleniyorum. Arkadaşlar Zonguldak ilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak o kapasiteye sahip kimse yok mu. Bizim tanıdığımız ve çalışmalarını başarılı bulduğumuz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapabilecek donanıma ve vizyona sahip, Şube müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz var neden bunların tercih yapılması hususunda değerlendirilmeyip, dışarıdan atama gerçekleştiriliyor, benim şahsi fikrim çok doğru bulamadığımızı belirtmek istiyorum.

İlimiz içinde yapılan bir atama olması konusundaki hassasiyetimiz şudur ki,Milli Eğitim kurumunu ve çalışanları tanıması şehri bilmesi, en azından olası bir zaman kaybının önüne de geçmiş olacaktı. Ben bir kez daha altını çizerek söylüyorum bir kurum varsa ve bir atama yapılacaksa bu Zonguldak dışında olmaması gerekiyor şehrimizi tanıyan bilen ve ilimizin yetiştirdiği bürokratların olmasının daha fayda olacağı kanaatindeyim. Ali Tosun’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Yeni atanan Müdüre Hanıma da görevinde üstün muvaffakiyetler diliyorum. Zonguldak'ımıza hayırlı uğurlu olması temenni ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi