Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün katılımları ile Ankara’da düzenlenen ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği’’ne katılan TOBB Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Nurcan Abay ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’ nü kutladı.

Ankara’da gerçekleştirilen programa 81 ilin Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve İcra Komitesi üyeleri katıldı. Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanları yemek sonrası Anıtkabir ziyaretinin ardından, Birlik binasında düzenlenen ve İl İcra Komiteleri Üyelerinin webinar üzerinden katıldığı etkinliğe iştirak ettiler.

TOBB Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Nurcan Abay, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak öncelikli hedeflerimiz; İllerimizdeki kadın girişimci sayısını arttırmak, kadınların bilgiye ve finansmana erişimini kolaylaştırmak, kadın girişimcilerimizin girişimcilik kültürünü artırarak daha donanımlı hale getirmek ve dünya ile rekabet edebilir hale getirmektir dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde, TEPAV iş birliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” 2019 çalışması sonuçlarını da değerlendiren Abay; Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliğini 81 ilde “eğitime katılım”, “üretim faaliyetlerine katılım” ve “siyaset ve ekonomide temsil edilme” boyutlarında değerlendiren rapora göre Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda en çok gelişim göstermesi gereken alanın “üretim faaliyetlerine katılım” olduğunu belirterek bu konuda da çalışmalar ve projeler yaptıklarını belirtti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’e ve yönetimine de kadın girişimcilere yapmış oldukları destekler için teşekkür eden Abay, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’müz kutlu olsun. Kadınlarımıza hayatları boyunca hak ettikleri değeri görecekleri, cinsiyet eşitliğinin sağlandığı yarınlar diliyorum dedi. (Haber Merkezi)

   

Editör: Haber Merkezi