“Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” kampanyası adı altında, Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Çaycuma ilçesi bağlı Adaköy’de fidanlar toprakla buluştu.

Fidan dikim törenine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, İl Tarım Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Şenol Cin katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz il genelinde 99 bin 900 fidanın toprakla buluşturulacağını belirterek, “ milli ağaçlandırma günü vesilesiyle Çaycuma ilçesine bağlı Adaköy’de fidan dikim törenindeyiz. İlimizde de 99 bin 900 fidanı biz toprakla buluşturduk. Endüstriyel bir ağaç türü olan bir diş budak dikiliyor. İl olarak biz şanslı bir konumdayız. İlimizin yüzde 64’ü ormanlarla kaplı. Yeşilin her tonuna vakıf durumdayız. Bu tür boş alanlarında ormanla kaplanmasında büyük yarar var. Orman teşkilatına da şu mesajı vermek isterim. Alternatif ürün olabilecek yerleri o ürünlerle bezemiş olursak daha verimli olur. Gelir getirici ürünler, ceviz, kestane, değişik ürünler i yaparsak vatandaşımıza gelir getirecek hizmet sunmuş oluruz.” dedi.

Program fidan dikimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi