Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan 835 bin esnafın vergiden muaf tutulacağını söyledi.

Devletten zor durumda olan esnaflar için 6 ay ödemesiz uzun vadeli kredi talepleri olduğunu belirten Coşkun, “Esnaf ve sanatkarlarımız için müjde bekliyoruz, umutluyuz. Sayın Maliye Bakanımız bu konuda söz verdi konuyla ilgili kaynak çalışması yapacak” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti:

845 BİN ESNAF VERGİDEN MUAF TUTULACAK

“Yeni vergi düzenlemesine göre; yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan 835 bin esnaf vergiden muaf tutulacak. Bu düzenleme 2016 yılında küçük esnaf ve sanatkarlarımız için 8 bin liraya kadar başladı kademeli olarak 13 bin liraya kadar artmıştı ve vergiden muaf tutuluyordu. Şimdi 240 bin liraya kadar 835 bin esnaf ve sanatkarlarımızın gelirleri vergiden muaf tutuldu. Bizim yıllardan beri istediğimizde buydu. Ama bu arkadaşlarımız yine mal aldıklarında faturalarını almaya ve satış yaptıklarında fişlerini kesmeye devam edecekler. Küçük esnaf ve sanatkarlarımız kendi işyerlerini devletten bir lira katkı almadan açıp istihdam sağladıklarını söylüyorduk. Bu konuda devletimiz katkı yapmaya başladılar. Yasanın çıkmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

ALTI AY ÖDEMESİZ UZUN VADELİ KREDİ TALEBİMİZ VAR

Geçtiğimiz ay Kırşehir’deki ahilik toplantımızda başkanlar kurulunda esnafımız için faizsiz kredi veya uzun vadeli kredi konusunu dile getirmiştik. Bu konuda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız Bendevi Palandöken Beyin Maliye Bakanımızla bir görüşmesi vardı ve genel başkanımız bu görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika gezisine genel başkanımızda katıldı ve uçakta bu konuda görüşmeler olmuş. Bu hafta toplantımız olacak ve toplantımızda esnaf ve sanatkarlarımızın bu taleplerini yine gündeme getireceğiz. Özellikle pandemi döneminde eş ve dostlarından aldıkları destek ve borçlarla ayakta kalan esnaf ve sanatkarlarımızın ticaretlerine devam edebilmesi için 6 ay ödemesiz uzun vadeli kredi talebimiz var. Bu nedenle hem Maliye Bakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın esnaf ve sanatkarlarımıza yardımcı olacağı söyleniyor. Önümüzdeki hafta bu konuda esnaf ve sanatkarlarımıza detaylı bilgi vereceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımız için müjde bekliyoruz, umutluyuz. Sayın Maliye Bakanımız bu konuda söz verdi bu konuyla ilgili kaynak çalışması yapacak. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde 3-4 tane gerek kamu bankaları gerekse özel bankalarla bu konuda anlaşma yapılacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi