İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi’nin Ortaöğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmasının ödül törenini Belediye Nikah salonunda gerçekleştirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesinin düzenlediği ödül törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Başkanı İbrahim Cansız, bazı kamu daireleri müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve misafirler katıldı.

CANSIZ, “MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ GENÇLİK İSTİYORUZ”

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, şunları söyledi: “Öyle bir nesil bekliyoruz ki, öyle bir nesil istiyoruz ki bu nesil vefa duygulu olsun. Şefkatle, merhametle yoğrulmuş bir karakteri, şahsiyeti olsun. Çalışkan, atılgan ve üretken olsun. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı olsun. Bir bütünlük içerisinde vatanını seven, vatanı için canını veren ilimle, kılla ilerleyen bir genç olsun. Milli ve manevi değerleri özümsemiş bir gençlik istiyoruz. Böyle bir gençliğin var olabilmesi için 1951 yılında İlim Yayma Cemiyeti o amaçla kurulmuş bir cemiyettir. Bu cemiyetin Türkiye çapında 180 civarında şubesi, 180’i aşan öğrenci yurtlarında eğitim-öğretimde bu vatanın evlatlarına eğitim hizmeti vermekteyiz.”

UÇAR, “ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞTİĞİ YERLERİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; “Son dönemlerde ülkemizde yaşanan, milli ve manevi değerlerimize yapılan saldırıları yakinen takip ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştiği yerleri de yakinen takip ediyoruz. Bugün yaşanan birkaç olayla bütün camiayı töhmet altında bırakmak, o camianın heyecanını, hevesini, o camianın içerisinde eğitim alan gençlerimizi uzaklaştırmak, o camiayı hedef göstermek gibi bir niyet içerisinde oldukları bir aşikar. Onun için bizim toplumsal değerlerimize saldıranlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizi herkesin iyi bilmesini istiyoruz. Bizim değerlerimize saldıranlar bu ülkenin milli ve manevi değerlerine saldıran insanlardır” dedi.

TUTULMAZ, “İNSANLIĞA ÖNEMLİ KATKI SUNUYOR”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise şunları söyledi; “İyilik hareketi olarak başlayan İlim Yayma anlayışının 70’inci yılındayız. O günden bu tarafa önemli hizmetleri olan bir sivil toplum kuruluşu İlim Yayma Cemiyeti. Adından da bahsedildiği üzere ilimle uğraşmayı hedefleyen ve bunu toplumsal hayatta yaygınlaştırmayı hedefleyen bir yapı diğer taraftan insanlığa önemli katkı sunuyor. Çok sayıda genç buralardan eğitime destek alarak bugünlere kadar geldi ve ülkemize önemli katkılar sağladı sağlamaya da devam ediyor. İlim Yayma ve benzeri hareketler tamamen gönüllülük esasına dayanıyor ve bir ibadet aşkıyla yapıldığı zaman verimli olabiliyor.”

Konuşmaların ardından törende 80 öğrenciye katılım belgesi verilirken dokuz öğrenciye ödül verildi. Branşında birinci olan öğrencilere 1150 TL, ikinciye 850 TL ve üçüncüye 600 TL para ödülü ile yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi