Zonguldak Belediye Personel Limited Şirketi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Belediye-İş Sendikası ile Zonguldak Belediyesi Personel Limitet Şirketi arasında 690 işçiyi kapsayan ve bir yıllık süreyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi bağıtlandı.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.

Toplu İş Sözleşmesinin imza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, şunları söyledi:

KARATAŞ, “TÜM İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

“Belediye-İş Sendikası ile Zonguldak Belediyesi personel limitet şirketi arasında bir yıllık süreyi ilgilendiren 690 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerini, bir dizi görüşmenin sonunda anlaşma ile sonuçlandı. Bugün de bu konu ile ilgili imzaları atıyoruz. Toplu sözleşme kazanımlarının tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Analarının ak sütü gibi helal olsun, güle güle harcasınlar. Sözleşme zamları ile ilgili 690 işçiyi kapsayan yaptığımız komisyonla ilgili çalışmalarda; ücretler arasındaki farklılıkları bir noktaya toplayabilmek adına bir dizi çalışma yaptık, taban ayarlaması yapmaya çalıştık. 690 işçinin yüzde 70’ini ilgilendiren zammı yüzde 23 oranında günlük ücretlerinde bir artış yaşandı. Yüzde 10 ile yüzde 23 arasında zam oranları ile  bu süreci bağıtlamış olduk. Şu anda bunun haricinde ikramiye konusu ile ilgili başkanımızdan bir dahaki sene için sözünü almış olduk. Bir yılı kapsadığı için önümüzdeki 2022 yılında tekrar oturacağız, temellerini sağlam atarak düzgün bir sözleşme yapmaya çalıştık. Bazı arkadaşların ücretlerinde dengeleme yaptığımız için düşür oranlarda kalmış gibi gözükse de, en azından bir birliktelik sağlamaya çalıştık. Emeği geçen tüm arkadaşları teşekkür ediyorum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, toplu sözleşme kazanımlarının tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

ALAN, “GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU”

Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise konuşmasına şöyle devam etti:

“Sendika temsilcisi arkadaşlarımız ve mesai arkadaşlarımız kısa bir sürede uzlaştılar. İlk defa böyle bir toplu iş sözleşmesi yapıyoruz. 2018 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Personel Limited Şirketi öğünden bu güne 690 kişi ile çalışıyor ve Zonguldak’ımıza hizmet veriyor. Zonguldak’ımızı güzelleştirmek için çalışıyoruz. Ama ne yazık ki iç barışı ve iş barışını sıkıntıya sokan 18 farklı yevmiye alan işçi arkadaşımız vardı. Bizde önce iç huzuru sağlamamız lazım dedik ve arkadaşlarımız genelde bunun üzerine yoğunlaştılar. 690 arkadaşımızı 4 kalemde topladık. İnşallah bundan sonra atacağımız adımlar daha da sağlam adımlar olacak. Güzel bir çalışma oldu. Zonguldak Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yaptığımıza inanıyorum. Keşke gücümüz yetseydi daha fazlasını yapsaydık. İnşallah ilerleyen zamanlarda ki sözleşmelerde bunları değerlendireceğiz. En alt seviyedeki yevmiyemiz yüzde 23’e yakın zam aldı. Diğer arkadaşlarımızda yüzde 10’a yakın zam aldı. Bence belediyemiz ve işçi arkadaşlarımız için çok hayırlı bir sözleşme oldu. Ben göreve geldiğim günden itibaren bütün çalışma arkadaşlarımdan razı oldum. Gerçekten hepsi cansiperane çalışıyorlar. Çünkü Zonguldak’ımızın çok hizmete ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın hizmet noktasında çok büyük beklentisi var. Bizde bu işleri bu kardeşlerimizle yapıyoruz.”

Banka promosyon anlaşması hakkında da bilgi veren Alan, “Belediye şirketi bünyesinde çalışan 690 mesai arkadaşımızı ilgilendiren banka promosyon ihalesini geçen hafta gerçekleştirmiştik. Bu ihale kapsamında 3 yıllık için 3 bin 100’er TL. Mayıs ayı içerisinde işçi arkadaşlarımızın hesabına yatırılacak. İşçi arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi