Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Zonguldak Belediyesi Personel Limited Şirketinde 690 işçiyi ilgilendiren toplu iş görüşmelerinin başladığını söyledi.

Zonguldak Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında gerçekleştirilen iki oturumda 68 madde görüşüldü. 53 maddede işverenle uzlaşılırken diğer kalan mali ve sosyal hakları belirleyen 15 madde üzerinde de karşılıklı teklifler sunuldu. Bir sonraki görüşme 16 Nisanda yapılacak.

Uzlaşmaya vararak süreci tamamlamak istiyoruz diyen Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zonguldak Belediyesi Personel Limited Şirketinin 2021 ve 2022 yıllarını kapsayan toplu iş görüşmelerimiz 6 Nisan tarihi itibariyle başlamış bulunmakta. İlk toplantımızda 68 maddeden oluşan toplu iş sözleşme görüşmelerinin 30 maddesinde, 12 Nisanda yaptığımız ikinci toplantıda 53 madde üzerinde işverenle birlikte uzlaşmaya vardık. Diğer kalan mali ve sosyal hakları belirleyen 15 madde üzerinde de idareyle birlikte karşılıklı tekliflerimizi sunduk. Bir sonraki görüşmenin 16 Nisanda olması kaydıyla anlaşarak ayrıldık. Bu zamana kadar yürüttüğümüz toplu sözleşme oturumlarında karşılıklı iyi niyetle birlikte bir noktaya geldik. İdari maddeler ve sosyal hakların bazı bölümlerini durum halinde ödenecek rakamlar üzerinde uzlaşıyı sağlamıştık, maaş ve diğer ücretleri belirleyen konularla ilgili görüşmelerimiz karşılıklı olarak tekliflerimizi revize ederek tekrar sunduk görüşmelerimiz devam edecek. Temennimiz bu sürecin masa başında bağıtlanması. Biz işverenle ilgili karşılıklı görüşmelerimizde bu iyi niyetin onlarda olduğunu gördük. İnşallah işçi ve işverenin mutabık kaldığı, işçinin memnun kaldığı bir sözleşmenin imzalanacağını umut ediyoruz. Şimdiden anlaşılan maddelerin çalışan arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Ücretin mali kısmını ilgilendiren konularda da uzlaşmaya vararak süreci tamamlamak istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi