67’liler Platformu Genel  Koordinatörü Cenk Kaplancan, platform üyeleri Berran Aydan, Bülent Özgümüş, Ayşegül Papila, ZGC genel merkezini ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteci Sermet Aksu, hazır bulundu.

ZGC Başkanı Akbıyık yaptığı konuşmada, 67 liler Platformunun Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan ve üyelerine il adına yaptıkları çalışmaları takip ettiklerini, Zonguldak’ın tanıtımı adına yapılacak çalışmalar, hayata geçirilecek projeler konusunda da  yerel basının merkezi olarak her türlü katkıyı ve desteği vereceklerini ifade etti.

Platform Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan ise yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hafta Zonguldak ziyaretleri yaptık, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ ı  makamında ziyaret ettik, çalışmalarımızdan bahsettik, söz ettik, valimizde bizlere destek vereceğini ifade etti. Valimizin desteği bizler için çok önemli. Bir çok çalışma alanımız var. Daha önce ki ziyaretlerimizde yoğun bir görüşme trafiği olmuştu. İl geneli ziyaretler yapmıştık. Bu sefer il merkezli görüşmelerde bulunuyoruz. ZTOS ziyaret ettik, ilin, bölgenin ve ülkemizin en önemli sendika kuruluşu arasında yer alan GMİS genel merkezinde genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte olduk. Üzülmez kültür vadisi projesinin hayata geçmesini önemsiyoruz.

Zonguldak’ın turizm adına önemli bir yatırımı olacak, endüstriyel mirasımızın ortaya çıkmasına vesile olacak Üzülmez kültür vadisi projesinin restorasyon çalışmaları başlıyor. Bu konu ziyadesi ile bizleri mutlu etti. 1930 yılların yaşam alanı ve çok hareketli bir insan trafiğinin yaşanacağı Üzülmez bölgesinin tarihsel özelliğini ortaya çıkması, ilimiz adına da ve tanıtım için de çok önemli yüksek meblağ harcanacak bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak’ın marka yerleri ortaya çıkmalı.

Üzülmez kültür vadisi projesi, Gökgöl mağarası, Porsuk  ağacı, Kadıoğlu, mozaikleri, Fİlyos antik kenti, kandilli varagel bölgesi, Uzunmehmet anıtı, maden müzesi, eğitim ocağı, Rombaki konağı, Fener  A tipi misafirhanesi ve daha bir çok endüstriyel miraslarımızı ortaya çıkartmalıyız.”

ZGC heyeti ve 67’liler Platformu ilerideki süreçte yapılacak çalıştay’ da buluşmak dileklerini dile getirdiler.

Bu arada ZGC Başkanı Akbıyık, İmece derneği Başkanı Ayşegül Papila’yı  ZGC editör masasına davet etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi