Gönüllü kan bağışçısı Kemal Kılıç, 64’üncü kan bağışını yaptı. Kılıç, sağlığı yerinde olan herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılay'ına 25 yılda 64 kez kan bağışında bulunduğunu belirten Kemal Kılıç, kan bağışı ve önemi hakkında şunları söyledi:

“Kan yapılamayan tek ilaçtır, kaynağı da sadece insandır. Bu nedenle sağlığı yerinde olan her erkeği 3 ayda bir kadınları ise 4 ayda bir düzenli bir şekilde Türk Kızılay’ına giderek kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kimse “benim kana ihtiyacım yok” demesin çünkü her an herkesin kana ihtiyacı olabilir. Hastanelerimizde hasta yataklarında ve ameliyathanelerde kan bekleyen çok sayıda hasta var. Bu hastalardan bir tanesi kendimiz veya bir yakınımız olabilir. Özellikle pandemi döneminde kan stoklarının azaldığını duyuyoruz. Halkımız şunu bilsin; kan bağışıyla kimseye koronavirüs bulaşmıyor. Bunu ben söylemiyorum sağlıkçılar söylüyor. Ayrıca annemin bugün ölümünün seneidevriyesi bu nedenle yapmış olduğum 64’üncü kan bağışımı plakası 64 olan Uşak ilimize ve başta kendi annem olmak üzere eli öpülesi tüm melek annelerimize armağan ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi