Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Zonguldak temsilciliğinin organizasyonu ile Çaycuma Kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğünün katkılarıyla okullarda başlatılan mavi kapak kampanyasından elde edilen akülü sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal önderliğinde gerçekleştirilen akülü sandalye dağıtım töreninde 6 engelli vatandaş akülü sandalye sahibi oldu.

Bartın İl Jandarma Komutanı J. Albay Fahri Semiz’in eşi Mehtap Semiz, kendi kişisel sergisinden elde ettiği gelir ile 2 adet akülü sandalyeyi gönüllü olarak bağış yaptı.

Farkındalık yaratmak amacıyla bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Muharrem Coşgun, ülkemizin engellilerinin de normal vatandaşlar gibi bütün haklarının alması yönünde bugünün kutlandığını söyledi.

Kaymakam Coşgun gazetecilere yaptığı açıklamada: “topluma engelli vatandaşlarımızı bir nebzede olsun kaynaştırmak için bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu işe vesile olan omurilik felçliler derneğine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akülü sandalyelerimiz son model. Çok güzeller. İnşallah engellilerimizin topluma daha iyi kaynaşmasına vesile olur. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bütün vatandaşlarımızın bütün hizmetlerine kavuşması gerekiyor.”dedi

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Cem Ünal ,2015 yılından bugüne mavi kapak kampanyası ile yardıma muhtaç, gelir seviyesi düşük, bedensel engelli vatandaşlara 286 akülü tekerlekli sandalye, 122 manuel tekerlekli sandalye, 6 elektronik yatağı ve çeşitli medikal destek ürünlerinin ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti.

Etkinlik sonunda kaymakam Muharrem Coşgun ve Bartın İl Jandarma Komutanı J. Albay Fahri Semiz’in eşi Mehtap Semiz’e Dernek Başkanı Cem Ünal şilt takdim ederken, katkıda bulunan okul idarecilerine ve öğrencilere teşekkür belgesi verdi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi