Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aldoğan mesajında, “Bugün, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Aynı tabiatta beraber nefes aldığımız tüm hayvanların yaşama hakkına dikkat çekmek,korumak daha iyi ortamlarda barınmasını ve beslenmesini sağlamak konularında farkındalık oluşturmak için kutlanan ve etkinlikler yapılan bir gün” diyerek şunları söyledi:

“Hayvan sevgisini ve koruma bilincini yalnız 4 Ekim'de değil yılın her gününde taşımamız gerekir. Hayvanlar; doğayı güzelleştiren,sevgileri ile günlük hayatı zenginleştiren dostlar olduğu için; onları koruyup, haklarına sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Hayvan sevgisi insandaki yardımlaşma, iyilik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları sevenler insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler.

Bizlere düşen ve yakışan hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır. Çocuklarımızı da bu şuurla eğiterek yetiştirmemiz gerekmektedir. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile yetiştirelim ki, hem koşulsuz sevgiyi, hem de empati kurabilmeyi öğrenebilsinler.

Onları sevdiğimiz kadar yaşama haklarına da saygı duyuyoruz."4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi