Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, memurlar için çok önemli olan 3600 ek gösterge konusunda beklenti içerisinde olduklarını söyledi.

3600 ek göstergenin kademe ve dereceye göre tüm memurlara verilmesinden yana olduklarını belirten Ören, “3600 ek gösterge konusunda beklenti içerisindeyiz. Ancak bu konuda 3-5 kez atlatıldığımız için ümitlerimiz biraz zayıf. Ama seçim zamanlarında bazen olmazlar oluyor. İnşallah seçim adı altında da olsa bu kazanım memurlarımıza verilir diye ümit ediyorum” dedi.

3600 ek göstergenin devletten istedikleri en önemli taleplerden bir tanesi olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti.

3600 EK GÖSTERGE KONUSUNDA ÜMİDİ KIRILAN TARAFTAYIZ

“Yaklaşık 3 yıl önce sayın cumhurbaşkanımız 3600 ek göstergeyi bizlere vereceğini taahhüt etmişti. Akabinde Sayın Milli Eğitim Bakanımız bir sene sonra 3600 ek göstergeyi vereceklerini söyledi ama hemen sözünü geri aldı. Yine bunların peşine sayın cumhurbaşkanımız ilk 100 gün içerisindeki planımıza aldık dedi ama üzerinden daha çok 100 günler geçmesine rağmen halihazırda bu gerçekleşmedi. Bilindiği üzere 2021 yılı toplu görüşmelerinde masanın en önemli konularından bir tanesiydi. Devletimiz yine 3600 ek göstergeyi vereceğini ifade ederek zamları aşağıda tuttu. Ama Türkiye Kamu-Sen olarak; taleplerimizin kabul görmemesi sonunda masadan protokol imzalamadan kalktık. Orada 2022 yılı sonuna kadar 3600 ek göstergeyi vereceğiz ifadeleri vardı ama bu konu sulandırıldı. Bu nedenle 3600 ek gösterge yakın zamanda verilir mi demek doğru değil bu konuda bizler ümidi kırılan taraftayız. Eğer hükümet gerçekten samimi görüşünü ortaya koysaydı Ağustos ayındaki toplu sözleşme görüşmelerinde bunu mutabakatın içerisine koyardı. 3600 ek gösterge çalışan için fazla bir katkı sağlamasa da emeklilikte emekli maaşı ve toplu parada fayda sağlıyor. Belli bir sayıda da olsa bu kazanımın sağlanmasını istiyoruz.

3600 EK GÖSTERGENİN TÜM MEMURLARA VERİLMESİNDEN YANAYIZ

Kamu-Sen in bu anlamda ki çalışması MHP tarafından meclise verilmişti. 3600 ek göstergenin ilk önce sağlıkçılar, din görevlileri, öğretmen ve polisler için verileceği söylenmişti ve Kamu-Sen bunun haksızlık olacağını 3600 ek göstergenin bütün memurlara yansıtılması gerektiğini ifade etmiş ve bu konuda meclise çalışma sunmuştu. Biz 3600 ek göstergenin kademe ve dereceye göre tüm memurlara verilmesinden yanayız. 3600 ek gösterge konusunda beklenti içerisindeyiz. Ancak bu konuda 3-5 kez atlatıldığımız için bu konudaki ümitlerimiz biraz zayıf. Ama seçim zamanlarında bazen olmazlar oluyor. İnşallah seçim adı altında da olsa bu kazanım memurlarımıza verilir diye ümit ediyorum.”

Kongre sürecine girdiklerini de belirten Ören; “Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak 13 Kasım 20217 tarihinde Belediye Nikah Salonunda 7. Olağan Kongremizi 100 delegemiz 12 doğal delegemizle birlikte gerçekleştireceğiz. Kongremiz inşallah camiamıza hayırlar getirir” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi