Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ve dernek yöneticileri, Enerji Sa ve Çaycuma Özel İdare yetkililerini ziyaret ederek, yaşanan sıkıntılar hakkında şikâyetlerini dile getirdiler.

Başkan Ekrem Çelen, ilçede geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı nedeniyle, köylerde ve mahallelerde yaşanan elektrik sıkıntısı için geçtiğimiz yıllarda köy ve mahalleler için gerekli talepleri sunduklarını söyledi.

2020’nin başlarında Enerji Sa Başkent elektrik yetkilileri Muhtarlar Derneği Başkanıyla toplantıya giderken muhtarlarımızın talepleri olan direkler yatık hatlar sarkık trafolar sürekli arıza veriyor, tesisler çok eski diye 32 tane köy ve mahallemizin taleplerinin listesini Başkent müdürüne verdiğini söyleyerek, “ Değerlendirmeye alırız, dendi. Ne bakıldı, ne de 2021 yatırım programına alındı. Mahalle içi hat altı ağaçların kesilmesi 1 yıl boyunca gündeme getirdik. Anlatamadık. Geçenlerde Çaycuma’daki toplantıda vali beyimizde aynı konuları gündeme getirdim. Telekom’da telefon hatları çok kötü, hatlar yerlerde, çocuklarımız uzaktan eğitim görüyor, internet çekmediği için derslerden atılıyor. Çaycuma da muhatap bulmuyoruz dedim. Sayın valimize 5 gün elektir kesintisinde her gün gidip çalışan çocuklarımızdan bilgi alıp, muhtarlarımız ve halkımızla paylaştım. Çalışan çocuklarımızın ne günahı var. Koskoca Çaycuma’ya 10 çalışanla hizmet vermek istediler. Üst düzey Enerji Sa yetkilileri olacağı buydu. Akılları başlarına geldi mi. Olan halkımıza oldu. Halkımız soğuktan dondu. Susuz kaldık. Çaycuma’da bizim verdiğimiz 32 köy ve mahallenin bu yıl içinde acil bir şekilde hatlarının yenilenmesini istiyoruz. Böyle bir durum tekrarlanmaz sanırım. Takipçisi olacağız. Hatlar yenilene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Özel idare çalışanlarına, şeflerimize, genel sekreterimiz, il genel meclis üyelerine, köy yollarını açık tutmak için 24 saat aralıksız çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi