Zonguldak Valiliği öncülüğünde “Zonguldak'ın Kanında Hayat Var, Sensiz Olmaz Kan Dostum” sloganı ile düzenlenen kan bağışı ve kök hücre kampanyasında 300 ünite kan bağışı, 170 kök hücre bağışı alındı.

“Zonguldak'ın Kanında Hayat Var, Sensiz Olmaz Kan Dostum” sloganı ile düzenlenen kan bağış kampanyasına 430 gönüllünün katıldığını belirten Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye’nin 300 noktasında 3 bin 515 personel ile kan bağışı topladıklarını belirten Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

KAMPANYAYA 430 GÖNÜLLÜ KATILDI

“22-24 Eylül tarihleri arasında Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz öncülüğünde “Zonguldak'ın Kanında Hayat Var, Sensiz Olmaz Kan Dostum” sloganı ile yola çıktığımız kan bağışı ve kök hücre bağışı programımız sona erdi. Kampanyamıza yaklaşık 430 gönüllümüz katıldı. 300 ünite kan bağışı 170 kök hücre bağışı aldık. Kampanyamıza katılan tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize, desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz nezdinde Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanımız Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı, kamu kurum ve kuruluşlardaki müdürlerimiz ile çok değerli bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.

TÜRKİYE’NİN 300 NOKTASINDA KAN BAĞIŞI TOPLANIYOR

Türkiye’nin 300 noktasında kan bağışı topluyoruz. Kan bağışı topladığımız 3 bin 515 personelimizle günlük yaklaşık 10 bin ünite kan topluyorduk. Covid 19 münasebetiyle kan bağış sayımız azalmakta ama hastanelerimizde kan bekleyen hasta sayımızda azalma olmuyor. Hasta yatağında veya ameliyathanelerde kan bekleyen çok sayıda hastamız var. Bu nedenle tüm hemşerilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Zonguldak il ve ilçelerinde ki 15 tane hastanemizin yüzde 95 oranındaki kan ihtiyacı Kan Merkezimiz tarafından karşılanmaktadır. Bununda bilinmesini istiyorum. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istiyorum. Kan vermeye gidersem corona virüs bulaşır mı diye düşünenler oluyor bu doğrultuda bağışçılarımızın kan bağışında bulunurken virüsün bulaşmadığını bilmesini istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi