1992 yılında hizmete alınan ve Zonguldak Merkez başta olmak üzere Kozlu ve Kilimli İlçelerine de hizmet veren Ulutan Barajında yaklaşık 30 yıldır süren ve mecburi su kesintilerine neden olan jeneratör eksikliği sona erdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın talimatları doğrultusunda yatırıma alınan ve

Zonguldak Merkez başta olmak üzere Kozlu ve Kilimli ilçelerimize de hizmet veren Ulutan Barajı'nın faaliyete alındığı 1992 yılından bu yana en büyük problemlerinden biri olan ve mecburi su kesintilerine sebep veren jeneratör eksikliği giderildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın talimatları doğrultusunda yatırım programına alınarak Ulutan Barajına, 2×800 Kva'lık iki dizel jeneratör kazandırıldı.

Alınan bilgiye göre, toplamda 1600 Kva'lık güç sağlayacak olan jeneratörler ile 30 yıldan bu yana çözülemeyen elektrik kesintisi kaynaklı su kesintileri artık çözüme kavuşturuldu.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, “1992 yılından beri çözüme kavuşturulamayan ve elektrik kesintisi nedeniyle barajdan su alan merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaşayan vatandaşların sıkıntı çekmesine neden olan jeneratörü ilimize kazandırdık. Şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi