29 Ekim Kadınları Zonguldak İl Temsilcisi Gülhan Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yıldız mesajında, “30 Ağustos 1922 yılında zaferle sonuçlanmış olan Büyük Taarruzun 99. Yılındayız.Bu başarı, hiçbir ulusun işgale karşı sessiz kalmayacağı ve boyun eğmeyeceğinin somut örneğidir” diyerek şunları söyledi:

“700 yıllık bağımsız yaşama geleneğine sahip olan halkımız, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde salt işgali defetmekle kalmamış, aynı zamanda, bağımsız bir vatanın garantisi olan Cumhuriyetin ilanını da kolaylaştırmıştır.

Zaferin önderleri, rotalarını, çağdaşlıkla, bilimle ve aydınlanma ile beslenmeyen rejimlerin, kazanımlar için tehdit olduğu bilinci ile çizmişlerdir. Kurtuluş Savaşımızın başarı ile sonuçlanmasında, cephe gerisinde ve filen cephede mücadele eden kadınların, eşit katkıları vardır.

Bu katkılar, yeni rejime, kadınların insan haklarını koruma sorumluluğu vermiştir.

Bugün Kadınlar, kendileri için açtıkları yoldan daha ileri gidebilmek için mücadele vermektedirler Bu mücadelede, “Bağımsız bir vatanın garantisinin aydınlanmacı cumhuriyet olduğu” anlayışına sıkısıkıya sarılarak yol alıyorlar.

Bugün 29 Ekim Kadınları olarak, zaferimizi onurla kutluyor, başta Afganlı kadın kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanlık için, emperyalist işgallerin alt edildiği ve aydınlanmanın egemen olduğu bir dünya diliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi