Valilik önünde yapılan törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, askeri erkan, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan tarafından çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve Bayrağımız göndere çekildi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı yaparken, konuşmasında “1922 kazandığımız büyük zaferin 99 yılını ulusça kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Asil Türk milleti kahraman ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şerefinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek top yekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Aziz vatana kasteden düşman karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş hazırlanmış ve yönetilmiştir. Bu kutsal gün ve tarih vesilesi ile başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor şükranlarımızı sunuyoruz.

30 Ağustos Zaferi, Türk ordusuna ‘Silahlı Kuvvetler Günü’ olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.

Milli Egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun”

Törende ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından şiir okundu.

VALİ TUTULMAZ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, makamında beraberinde, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte tebrikleri kabul etti.

ŞEHİTLERİMİZİN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları münasebetiyle Asri Mezarlıkta bulunan şehitliği ziyaret etti.

Ziyarette; Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi ardından Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinde, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İŞKUR İl Müdür vekili Hakkı Alkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Çantaş, bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu. (Şaban YILMAZ-Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi