30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devrek Belediyesi öncülüğünde, Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şubesi (ADD) ile CHP Devrek İlçe Gençlik Kolları tarafından “30 Ağustos ve Anadolu Rönesansı” konulu panel ve kitap imza etkinliği düzenlendi.

Devrek Belediyesi Aile Çay Bahçesinde düzenlenen panele konuşmacı olarak Hekim Yazar Alper Akçam katıldı. Karikatürist Kürşat Coşgun moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte Yazar Akçam, 30 Ağustos Zaferi ve Anadolu Rönesansı konularında bilgiler verdi. “30 Ağustos tarihi onurumuzdur” diye konuşan Hekim Yazar Alper Akçam, Anadolu Rönesansının da onurumuz olduğunu dile getirerek sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Ezberleri bozmanın, yeniliklere kucak açmanın değerini belirten Akçam, yenilenme konusunda Anadolu Rönesansının önemini ifade etti. “Anadolu Rönesansı Esas Duruşta” isimli bir kitabı da bulunan Yazar Alper Akçam, kitabında ülkemizin kuruluşundan bugüne dek Doğu ve Batı arasında yaşanan ve yaşanmakta olanları siyaset, eğitim ve edebiyat ekseninde irdelediğini dile getirdi.

Panelin ardından Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, ADD Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir tarafından hem Yazar Alper Akçam’a hem de panelin moderatörü Kürşat Coşgun’a Devrek Bastonu ile plaket takdim edildi.

Panelin ardından Hekim Yazar Alper Akçam, panele katılan vatandaşlar için kitaplarını imzaladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen panele Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, ADD Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi