Zonguldak İl Genel Meclisinin Nisan ayı üçüncü birleşiminde gündemde bulunan 3 madde görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Devrek İlçesi Erenler Köyü ve Kdz. Ereğli İlçesi Ballıca Köyü içmesuyu sondajlarıyla ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için Erenler Köyü ve Ballıca Köyü İl Özel İdaresi 2021 Yılı HJE programına alınması ile ilgili konu görüşülerek incelenmek üzere komisyonlara gönderildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Antik Tios Kenti kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 100.000,00 TL ödeneğin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Filyos Örenyeri Kazı çalışmaları harcama kaleminden tenzil edilerek, Kdz. Ereğli İlçe Özel İdare Müdürlüğünün Filyos Örenyeri Kazı çalışmalarına aktarılması hususunun görüşüldü ve ödenek oy birliğiyle aktarıldı.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Çaycuma İl Genel Meclisi Arif Sefercik, “Ödeneğin için aktarılması için teşekkür ediyorum. Bayramdan sonra herkesi Filyos Antik kente davet ediyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, “Azda olsa üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İdaremizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personellerin Kanunun 67 nci ve 68 inci maddelerine gore bir üst dereceye terfi edebilmeleri ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin uyumlu hale getirilmesi için kadrolarında derece değişikliğine ihtiyaç duyulmuş olup; Dolu kadro değişikliği cetvelinin İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10 uncu maddesinin (l) bendi gereğince görüşülürken, madde incelenmek üzere komisyonlara havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi