Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, “29 Ekim bu ulusun, Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarının en büyük bayramıdır. Büyük Önder, Başkomutan, Ölümsüz Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseridir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yönetimi adına yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

CUMHURİYET; ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, ADALET, HALK VE HALKIN İRADESİDİR

Emperyalizme, işgalcilere ve zulme karşı direnen, zafer kazananların bayramıdır 29 Ekim. 29 Ekim Vatan Anadolu’nun toprağını, halkını ve namusunu ayaklar altına alarak köleleştirme emelleri kuranlara atılmış bir tokattır. 29 Ekim o işbirlikçilerin “Hasta Adam” lakabı takıp küçümsedikleri bu devletin ulusunun inançla dirilişi, yücelişidir. 29 Ekim sadece bu coğrafyada değil, dünyanın yedi kıtasında estirilen özgürlük, bağımsızlık rüzgarıdır. 29 Ekim ezilen, sömürülen, işgal altında inletilen başka milletlerin de umududur, özgürleşmeleri için yakılan işaret fişeğidir. 29 Ekim kadındır, çocuktur, gençtir, köylüdür, işçidir, halktır. 29 Ekim bir çobandan başbakan, bakan, bürokrat, bir köy çocuğundan dünyanın en saygın ödülünü alabilmeyi hak etmiş bilim insanı, dünya çapında bir ressam, bir müzisyen, bir edebiyatçı, çok başarılı bir sanatçı çıkabilme mucizesidir. 29 Ekim köylerde açan binlerce çiçektir, Köy Enstitüleridir. Buralardan ülkenin dört bir yanına aydınlığı yayan eğitim neferleridir. 29 Ekim Cumhuriyettir. Cumhuriyet özgürlüktür, eşitliktir, adalettir, halktır, halkın iradesidir.

29 EKİM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERİDİR

Laikliktir, bireyin inancını, dinsel, mezhepsel farklılıklarla dilediğince baskısız yaşayabilmesidir. Kapitülasyonlar, dış ve iç borçlarla nefesi kesilmiş çaresizleştirilmiş hale getirilen imparatorluktan arda kalan devlet ve milletin yok oluşu değil, yeniden dirilişi, halk iradesiyle varoluşu demektir. 29 Ekim bir devletin çok kısa bir sürede inanç ve azimle, tüm borçlarını ödeyerek, yapılanarak, büyüme hızıyla dünyanın en gelişmiş sanayisine sahip birkaç ülkesinden biri haline gelişidir. Yedi bölgesiyle, tarımda, hayvancılıkta, sanayide, madencilikte, açılan fabrikalar, kurulan tesisler, ekilen biçilen tarlalar, meralar velhasıl kendine yetebilen üreten bir coğrafyanın da özetidir 29 Ekim. 29 Ekim bu ulusun, Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarının en büyük bayramıdır. Büyük Önder, Başkomutan, Ölümsüz Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseridir. Biz Atatürkçü nesiller Cumhuriyetimize, Ata’mızın mirasına, vatanımıza, şanlı tarihimize ihanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Cumhuriyetimize, Bayramımıza, Bayrağımıza, Ebedi Liderimiz Atatürk’ün devrim ve eserlerine sahip çıkacağız. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi