Türk tarihinin en önemli günlerinden birinin 26 Ağustos olduğunu belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, hem Malazgirt zaferinin yıldönümü hem de Büyük Taarruzun başlangıcı olan 26 Ağustos’un; iman, inanç ve vatanseverlikle imkansızın gerçekleştirilebildiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Büyük Taarruzun başlangıcının 98’inci yıldönümü ve Zafer Haftası ile Malazgirt Zaferinin 949’ıncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen; Büyük Taarruz zaferinin, Türkiye’nin işgalci düşmandan kurtarılmasının yanı sıra tüm esaret altında yaşayan milletlere umut veren bir kahramanlık destanı olduğunu anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar’da başlayan genel taarruzla imkansızı başardığını belirten Milletvekili Türkmen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutanlığındaki TBMM ordularının kahramanları; Cumhuriyetimizin temellerini, Afyonkarahisar’da canları ve kanlarıyla atmıştır." Dedi

BÜYÜK TAARRUZ CUMHURİYETİMİZİN KAZANILDIĞI BÜYÜK ZAFER’DİR

Büyük Taarruzun tarihe şehit kanlarıyla kazınmış bir destan olduğunu belirten Milletvekili Polat Türkmen; 26 Ağustos 1071’de Malazgirt zaferi ile Türk yurdu haline gelen Anadolu’nun 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz zaferiyle sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilan edildiğini söyledi.

26 Ağustos’un Malazgirt Zaferi’nin de yıldönümü olduğunu vurgulayan Milletvekili Polat Türkmen; “Sultan Alparslan ve kahraman yiğitlerinin zaferinin, tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Aziz milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi, binlerce yıldır bu coğrafyada var olan milletimizin Anadolu’yu sonsuza dek yurt edinmesini sağlamıştır.

1071’de Anadolu’ya Türk yurdu mührü vurulduğunu unutan düşmanlar, Aziz Milletimizi Anadolu’dan atma hayali kurarken, Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü olan 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz; Türk Milletinin düşmanlarına, Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olduğunu bir kez daha öğretmiştir." şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZLIK UĞRUNA KOŞAR ADIM ÖLÜME GİTMİŞLERDİR

Tarihin gelecek kuşaklara iyi aktarılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Türkmen sözlerini şöyle tamamladı, “Malazgirt’te, Preveze’de, Mohaç’ta destan yazan, Çanakkale’de, Gazze’de ve Kut-ül Amare’de küllerinden doğan şanlı ecdadımız, Afyonkarahisar’da esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Ayakkabısız, yetersiz silah ve teçhizatla, aç ve susuz yüzlerce kilometrelerce yol geldikten sonra dinlenmeden, Kocatepe’nin sarp ve kayalıklarını tırmanan Mehmetçikler; bağımsızlık uğruna koşar adım ölüme gitmişlerdir.

 'Geçilmesi imkansız’ diye rapor edilen düşman siperleri, kahraman ecdadımızın; vatan sevgisi, imanı, inancı ve esarete boyun eğmeyen karakteri karşısında saatler içerisinde yerle bir olmuştur. Afyonkarahisar’da 5 günde destan yazan kahraman Mehmetçikler, işgal ve esaret altındaki tüm milletlere özgürlük ve bağımsızlık umudu vermiştir. Hem Malazgirt Zaferi’nin hem de Büyük Taarruzun yıldönümü olan 26 Ağustos’ta, Sultan Alparslan ve yiğitleri ile Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman Mehmetçiklerimizi saygıyla yad ediyor, vatan uğruna toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi