KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen şube başkanı İsmail Şefertaş yaptığı açıklamada, “Kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’ in 25. Kuruluş yıldönümü; KESK’ li olmanın gururunu yaşayanlara, KESK’ in dostlarına, emek ve demokrasi mücadelesinin herhangi bir zamanında KESK’ le yan yana gelmiş olanlara, kendisine en yakın emek örgütü olarak KESK’ i gören ancak KESK ailesindeki yerini henüz almamış tüm kamu emekçilerine kutlu olsun” dedi.

Sefertaş açıklamasında, “Çeyrek asrımızı kutlarken; emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Selam Olsun, “Kapıkulu değil kamu emekçisiyiz!” diyenlere! Selam Olsun, KESK’ lilere, Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK; ulu bir çınar gibi çeyrek asırda da kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ediyor.

KESK; faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya devam edecektir! KESK; önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, faşist kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edecektir.  Çünkü, KESK içinden geçtiğimiz sivil darbe dönemin koyu karanlığını da yırtacak bir mücadele birikimine, mirasına ve onuruna sahiptir.

25. Kuruluş yıldönümümüzü pandemi ile birlikte sınıfsal eşitsizliklerin daha da derinleştiği, neo liberalizmin pandemiyi de sömürünün yaygınlaşması ve kârın maksimize edilmesi için fırsata çevirmeye çalıştığı,  yüzbinlerce emekçinin işten çıkarıldığı, gelir bölüşümü adaletsizliğinin arttığı, yoksulluğun, yoksunluğun, mülksüzleştirmenin hiç olmadığı kadar yaygınlaştığı, sosyal güvenlik haklarının her gün biraz daha budandığı, emeklilerin sistem tarafından bir yük olarak görüldüğü, bu yüzden salgında en çok yaşlı nüfusun yaşamını yitirdiği, içeride ve dışarıda savaş politikalarının esas alındığı, kadın bedenine ve emeğine yönelik saldırıların zirve yaptığı bir süreçte kutlamaktayız. Saldırı büyük, ancak yüzde 99 olarak bir avuç azınlığa geleceğimizi teslim etmeme kararlılığımız daha da büyük!

Umudumuz ve cesaretimiz, ülkemizde ve dünyada gelişen mücadelenin verdiği coşku ile her gün biraz daha büyüyor. Emekçilerin, işçilerin, kadınların isyanları kapitalist sistemin meşruiyetini yitirmeye başladığını gösteriyor. Emekçiler ve halklar emeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkıyor, sermayenin saldırılarına karşı bir araya geliyor, karşı koyuyor. Tek adam rejimini kabul etmiyor, sivil darbe uygulamalarına rağmen tepkisini her türlü mücadele yöntemiyle ortaya koyuyor. Çünkü, bıçak kemiğe dayandı.

Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğüne gittilerse; metaya, savaşa tapan ahlaklarıyla, gericilikleriyle, kadına, bilime, kültüre, sanata, doğaya düşmanlıklarıyla bugünkü iktidar odakları da yarattıkları karanlıkta boğulup çekip gideceklerdir.

Onlar ve yandaşları kötülükleriyle anılırken, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu çeyrek asırlık mücadele geleneğiyle kanıtlayan KESK tüm parlaklığıyla, yarattığı değerlerle daha birçok çeyrek asrı devirecektir. Elbette emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak olan fiili ve meşru mücadele yükseltilmeden bu gerçekleşmeyecektir.

O yüzden bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür!

25. Yılımız Kutlu Olsun! Kutlu olsun bu zor koşullarda direnenlere, hakları için mücadele edenlere.

Kutlu olsun sadece kamu emekçisi kadınların değil tüm kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yer alanlara. Kutlu olsun KESK’ li olmanın gururunu, onurunu taşıyanlara. Faşizm yenilecek. Biz kazanacağız. Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın KESK” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi