Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun afet derecesinde şiddetli kar yağışı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, 24 saat karla mücadele ettiklerini ve için ana yollar ve tali yollarının açık kaldığını ifade etti.

Vatandaşlardan biraz anlayış ve sabır beklediklerini de ifade eden Belediye Başkanı Kamil Altun şunları söyledi.

“Maalesef uzun yıllardan beri böyle bir yoğun karşı kar yağışı ile karşılaşmamıştık. Tabii ki daha önceden meteorolojinin verdiği bilgilere dayanarak tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Çok şükür ana arter yolumuz yani Kilimli Zonguldak arası, Kilimli Gelik arası, Kilimli Çatalağzı arası, Kilimli Karadon TTK işletmesi yolumuz daima açık kaldı ve bir dakika bile kapanmadı. Greyder iş makinesi 24 saat boyunca hiç durmadan 3 vardiya olarak çalışmalarını sürdürdü. Tabii ki burada mahalle ve sokak aralarımızdaki yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kapanmalar oldu ama burada da tabii mahallelerimizin ana sokakları ana yolları sürekli açık kaldı. Tabii bu yoğun kar yağışı sebebiyle ben burada hemşerilerimin anlayışına sığınıyorum. Görüldüğü üzere afet derecesinde sayılacak yoğun bir kar yağışının etkisinde kaldık. Biz belediye olarak hazırdık tabii ki burada iş makinemiz, tuzlama aracımız, kamyonlarla beraber tuzlama aracımız sürekli çalışmalarını gerçekleştirdi. Ben burada vatandaşlarımın da biraz daha dikkatli biraz daha hazırlıklı olmalarını ve biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Garajından arabamı çıkaramadım gibi, çatılardan karlar düşüyor gibi taleplerde bulunuyorlar ısrarla maalesef. Tabii ki olağanüstü bir durum var, 112 ambulansların yolunu açmak için çok büyük çaba sarf ettik. Yani acil hastalarımız çok fazla oldu ve sürekli iş makinelerimizde ambulansların önlerini açtık”

ENERJİ-SA EKİPLERİNE YARDIMCI OLDUK

Yaşanan elektrik kesintilerine karşı Enerjisa ekiplerine yardımcı olduklarını da ifade eden Belediye Başkanı Kamil Altun, "Tabi burada elektrik anlamında maalesef yine sıkıntılarımız oldu. Burada da ağaçlar devrildi, Enerjisa yetkililerine destek verdik. Bir an önce elektriği kesilen mahallelerimizin sokaklarının elektriği ulaşabilmesi için burada da destek verdik. Bunu mutlaka söyleyeyim vatandaşlarımız bunu da bilsinler istiyorum inşallah. Yoğun kar yağışı devam ederse tüm çalışmamız devam edecek. Personellerimiz çok özverili çalışıyorlar. Burada kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar da özverili bir şekilde vatandaşlarımızın hayatlarını aksamaması anlamında normal yaşamlarına devam edebilmeleri anlamında mola vermeden devam ettiler” dedi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi