Zonguldak'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önündeki törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İyi Parti İl Başkan yardımcısı Ekrem Güllüdağ, İyi Parti Merkez ilçe Başkanı Dilay Küçük, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin uygulandığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun şunları söyledi:

ŞANLI TARİHİMİZ TÜRK YURTTALINA GURUR VERMEKTEDİR

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, milletçe verdiğimiz önemi ifade etmektedir. 23 Nisan, Türk Milleti'nin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk Milleti'nin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıldönümüdür. Unutulmaz zaferler, kahramanlıklar ve başarılı atılımlarla dolu şanlı tarihimiz, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk yurttaşına gurur vermektedir. Bugün de, tarihimizdeki parlak başarılardan biri olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının yıldönümünde, hakimiyetin kayıtsız şartız millete verilişinin coşkusunu milletçe yaşıyor, büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN DOĞUŞUNUN SİMGESİDİR

Meclis'in açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün eseri, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun simgesidir. 23 Nisan 1920, Yüce Atatürk önderliğinde tarih yazan yüce Türk Ulusu'nun, çağdaş dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olma amacıyla verdiği savaşın dönüm noktasıdır. Bundan 101 yıl önce TBMM'nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimiz, her şeyimiz biricik çocuklarımızın dünyada takdirle izlenen, tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız coşkulu bayrama dönüşmüştür. Bu yıl her ne kadar Covid-19 Salgının getirdiği sınırlılıkların gölgesinde kutluyor olsak da; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin yarınlarımızın mirasçısı çocuklarımıza verdiği değerin en güzel örneğidir. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Çocuklarımızın sahip olduğunuz haklarının farkındalığı ile daha nice bayramlar yaşayabilmeleri yolunda tüm eğitim kadrolarımızla çaba göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygular ile İstiklâl Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”

Tören İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un konuşmasının ardından sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi