Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak’ta koronavirüs önlemlerine uygun şekilde kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül ile bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş törenin sonunda yaptığı konuşmada: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. 23 Nisan biliyorsunuz çocuklarımızın ulusumuzun mutlu olduğu bir gün, ama bu şartlarda kutladığımızı herkes biliyor. Özellikle yüzüncü yılda böyle bir durumu tabi ki kimse istemezdi ama her şeye rağmen mücadele devam edecek. Gelecek çocuklarımızındır ve bayramları kutlu olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bayramımızın 100. Yıl dönümünü kutluyor ve tebrik ediyorum. Bütün dünya çocuklarının, Zonguldak çocuklarımızın, ülke çocuklarımızın ve halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi