Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılını kutlayacağımız 23 Nisan Perşembe günü balkonları Türk Bayraklarıyla donatarak akşamı Saat:21.00’de tüm vatandaşları balkonlarında hep birlikte İstiklal Marşını okumaya davet etti.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koronavirüs salgını nedeniyle kutlama törenleri düzenlenmeyeceği için tüm vatandaşların çocuklarıyla birlikte balkonlarını süslemeleri ve balkonlarında kutlama çağrısında bulundu.

23 Nisan günü aynı gurur, coşku, neşe ve sevgimizle evlerimizi bayram yerine çevirelim diyen Tekin, "Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizde kutlayacağız. İlk defa milli bir bayramda Anıtkabir boş kalacak. Okullarımızda kutlama yapılamayacak. Çocuklarımızı büyük bir hevesle hazırladığımız 23 Nisan gösterileri olmayacak. Üstelik en coşkulu kutlayacağımız 100. yılında evdeyiz. Evde kalmak zorundayız. Koronavirüs nedeniyle kutlama programları düzenlenmeyeceği için tüm hemşerilerimizi balkonlarını çocuklarıyla birlikte Türk Bayraklarıyla süslemelerini istiyoruz. O akşam saat 21.00'da ise İlçemizde Belediyemiz anons sisteminden İstiklal Marşımızı hep birlikte okuyacağız. Bütün vatandaşlarımızı da balkonlarından istiklal marşımızı okumaya davet ediyorum. " dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi