Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı ilk birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan ilk birleşime Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, daire müdürleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 45. ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddeleri gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2022 Yılı Bütçe tasarısının görüşülmesi maddesi ile ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, “2022 yılı bütçesi için çalışmalara başlayacağız. Pandemi vakaları devamlı artıyor. 20 gün sürecek gündemde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. İyi bir performans ile 2022 yılı için projelerimiz çok önemli. Çalışmaları hep birlikte tamamlayacağız. Bütçeyi görüşmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna göndereceğiz. Seri bir çalışma yapacağız. 2022 yılı ilimiz için güzel bir bütçe yapacağız” dedi.

İl Özel İdaresinin 2022 yılı bütçesi ile ilgili Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz da yaptığı açıklamada, ‘2022 yılı bütçesini 170 milyon TL’yi bağladık” diyerek şunları söyledi:

“Bütçede cari harcamalar 104 milyon, 66 milyon personel gideri, yatırımların miktarı 47 milyon olacak. Bazı kurumlara 27 milyon TL pay ayrılacak. Mesaiye ayrılan para 5 milyonu geçmeyecek”

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de, ‘2022 yılı bütçesi hepimize hayırlı olsun. Zonguldak’a hayırlı olsun. Herkes üzerine düşeni yapsın. CHP’li meclis üyesi rahatsızlık geçirdi. Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi