Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara yaptığı açıklamada, “2020 yılında sağlık çalışanları ülke genelinde yaşanan corona virüs tehdidi karşısında sıkıntılı bir yıl geçirdiler” dedi.

Kara açıklamasında, “Evinden uzak kalarak vatandaşlar hizmet için her türlü fedakarlığı sağlık çalışanları buna rağmen aynı fedakarlığı devletten göremediler” diyerek şunları söyledi:

“Covid-19 hastalığı sebebi ile hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet hastalarımıza acil şifalar dilerim. Tüm sağlık çalışanlarımız 2020 yılını hiçbir zaman hatırlamak istemez. Çünkü sağlık çalışanlarımızın en zor şartlarda çalıştığı bir yıl olarak beynimize kazındı, sağlık çalışanları bu süreç içerisinde ailelerinden çoluğundan çocuğundan evinden uzak kalarak vatandaşlarımıza hizmet için her türlü fedakarlığı yaptı. Buna rağmen sağlık çalışanlarımız aynı fedakarlığı devletten göremedi. Sağlık çalışanları 2021 yılı maaş hesaplamalarında hezimete uğradı. Sağlık çalışanlarımız emeğinin karşılığını alamadığı gibi 2020 yılında da sağlık çalışanları açısından maddi kayıpların çok olduğu bir yıl olarak gündemimizde kalacaktır.

Sağlık çalışanlarımızın yüzde altmışı hastalık geçirmesine rağmen yine de hastanelerimizde hizmet etmenin aşkıyla kendinden fedakarlık yaparak halkına hizmet için her zaman diri ve güçlü kalmaya çalıştı. Bu süreç içerisinde idareci olan arkadaşlarımızın da hakikaten sağlık çalışanlarımıza malzeme noktasında ellerinden gelenleri yapmalarına rağmen yine de belli aksaklıklar yaşandı. Zonguldak için söylenecek olursa Zonguldak'taki hastanelerimizin elverişsiz olması biraz daha sağlık çalışanlarımızın mağduriyetler yaşamasına vesile oldu.

Sağlık çalışanlarımız her zaman vatandaşlara hizmet için ellerinden gelen fedakarlığı yapmak isterken aynı zamanda vatandaşlarımızdan belirli kişiler tarafından darp olayları yaşanması bizleri hakikaten çok üzmekte. Sağlık çalışanları halka hizmet için ellerinden geleni yaparken maalesef halkımızın içinden kendini bilmez birkaç kişi tarafından sağlık çalışanlarımız darp taciz şiddet her türlü olaylara rağmen sağlık çalışanlarımız her zaman halkın hizmeti için koşmaya çalıştı Bizlere de sendika olarak elimizden gelen her şeyi sağlık çalışanlarımıza sunmaya çalıştık. İnşallah elimizden geleni yapmışızdır. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızın haklarının ödenemeyeceğini belirtmek isterim. Sağlık çalışanlarımız halkımıza hizmet noktasında fedakarlıklar yaptığını bundan sonra da halkımızın sağlık çalışanlarına karşı yaklaşımlarının daha iyi olması bize hizmet ediyor mantığıyla sağlık çalışanlarımıza her zaman yardımcı olmalarını şimdiden talep etmekteyiz,

İnşallah 2021 yılı 2020 yılından daha zor olmaz. Bizler 24 saat esaslı çalışan iki kurumdan birisiyiz. 24 saat esaslı çalışan kurumlarda evlerinden ailelerinden eşlerinden çocuklarından fedakarlık yapan kişiler olarak hayatın zorluğunu en fazla yaşayan kişilerden biridir sağlık çalışanlarımız. Bu nedenle halkımızın sağlık çalışanlarına bakış açısından bir an önce değişmesi sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu sıkıntıları gördükleri halde hala daha şiddete maruz kalmalarını bir kez daha kınıyorum ve sağlık çalışanlarımızın 2021 yılını en içten dileklerimle kutluyorum" (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi