Zonguldak Belediye Meclisi Aralık dönemi ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya İşletme Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik işleri Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüklerinden gelen yazılar okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5’nci Maddesinde ki; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün, “Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği”nin ilgili maddelerinde Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda yeni düzenlemelerin yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.

5’inci madde ile ilgili görüş belirten CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, “Bizim dikkat çektiğimizi konu sayaç bakım ücretiydi.  Bu yönetmelik Ekim ayında Meclis’ten geçerken bizim birinci itirazımız ‘sayaç bakım ücreti’ adı altında aylık her okumaya, her aboneye 2’şer TL para eklenmesi idi ki o tarihte o 2 TL eklenmemişti, bütçede Kasım ayında 2021 yılında geçerli olacak şekilde Meclis’ten geçti. Şimdi  5. Bölümün 22. Maddesi 2. Bendinde bir düzenleme var. Yapılan muayene sonucu diyor ki, ‘şikayet eden aboneye su sayacı muayene edilir. Yapılan muayene sonucu sayacın doğru çalıştığı tespit edilse belirlenen tarifesine göre sayaç sökme, takma bedeli, muayene bedeli ve sökülen sayacın yeniden kullanılamaz olduğuna ilişkin tutanağın bulunması halinde yeni takılan sayacın bedeli alınır’.  Yani neyse yapılan işlem bunu nasıl olacağını ve neye göre olacağı ile ilgili bir yönetmeliğin içinde tarifleme var. Biz komisyonda arkadaşlara dedik ki, ‘siz sayaç bakım ücretini iptal edin. Çünkü bu yönetmelik bugün meclisten geçtikten sonra sayaç bakım ücreti ve bu maddeler çelişecek. Biz bunun düzeltilmesini talep ettik. Düzeltilmedi komisyonda o yüzden de ret verdik.” dedi.

CHP grubunun itirazına rağmen, gündemin 5’nci Maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının sonunda Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan 2021 yılının ilk toplantısının 4 Ocak 2021 tarihinde yapılması yönündeki önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis’in kapanışında konuşan Belediye Başkanı Alan, “2020 yılının meclis toplantılarını tamamlamış bulunuyoruz. 2020 yılında almış olduğumuz kararlarda göstermiş olduğumuz gayretleri için ve bu konudaki katkıları için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 2021 yılında inşallah öncelikle Kovid-19 illetinden kurtulmuş bir şekilde Zonguldak’ımızın çok daha iyi seviyelere gelmesi için en hayırlı kararları inşallah hep birlikte sağlıkla bu mecliste yine alırız temennisi ile her birinize inandığım ve güvendiğimi söylemek istiyorum” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi