Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı beşinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ve daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Osmanlı Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ait itirazların, İl Genel Meclisinde görüşüldü. CHP’li meclis üyeleri ret oyu verirken AK  partinin oy çokluğu ile onaylandı.

Gündemin  dördüncü maddesinde yer alan Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 yılı Faaliyet Planı ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu, 7 sayılı rapor görüşüldü. Rapor meclisin oy çokluğuyla onaylandı.

İl Özel idare genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Verilen önergede, kapanan belediyelerin imar planlarının iptal edildiği ve bununla ilgili çalışmaların yapılması ile ilgili önerge görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Yine Çaycuma İlçesine bağlı meclis üyeleri tarafından verilen önergede, Çaycuma Bartın karayolunda yöresel ürün ile ilgili yer yapılması konusu gündeme alındı. Birinci yöresel ürünün yeterli olmadığı için verilen önergede komisyonlara gönderilirken AK Partili Ahmet Ali Başören önerge ile ilgili açıklamasında, “Çaycumalı vatandaşlarımızın yöresel ürünlerinin satış yeri yapılması konusunda biz siyasiler olarak büyük baskı oluşmuştur. Bizlerde Çaycumalı İl Genel meclisi  arkadaşlarımız ile beraber nereye yapılması konusunda araştırma yaptık. Bartın Çaycuma karayolu üzerinde mülkiyeti Çaycuma Belediyesine ait Çaycuma köprüsüne 700 metre yakınında bir yeri tespit etki. Çaycuma belediye başkanı sayın Bülent Kantarcı ile yapılan görüşmeler neticesinde bu yeri İl Özel İdaresine yap işlet devret ile tahsisi gerçekleşecektir. Bizlerde bölgenin ve Batı Karadeniz Bölgesinin Bakka destekli yöresel ürün satış noktasını yapmak istiyoruz. Şimdiden destekleri için meclis üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Sizlerin  huzurunda da Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teşekkür ederim” dedi.

Yine verilen önergede Devrek İlçesinde içme suyu konusu gündeme alınarak komisyonlara gönderildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi