Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı dokuzuncu birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Aydınlar Köyü hudutları dahilinde kalan, kadastroda 124 ada, 56 parsel (eski 46 parsel) no ile kayıtlı taşınmazda “Ticaret Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konu görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İlimiz Kilimli ve Kdz. Ereğli İlçelerinde, kamulaştırma işlemleri tamamlanan taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 3 – 18 – 23 – 10 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Süleymanbeyler Köyü - Osmanlar Köyü - İmranlar Köyü kanalizasyon hattı ve fosseptik yeri ile ilgili, proje çalışması yapılması gerektiğinden, izin ve irtifak işlemlerinin yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 yılı ek yatırım programına alınmasına dair İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 21 – 17 – 14 – 26 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, bu gündem maddesi ile ilgili yaptığı açıklamasında “Zonguldak köylerindeki kanalizasyon sorunu var ama yapılmaya devam ediyor. Ereğli’ye bağlı Topallı köyünde yapılan kanalizasyonda fosseptik sıkıntıları bulunuyor. Birçok köyde bu sıkıntılar var. Fosseptik yetersiz yapıldığı için  sorun teşkil ediyor” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de bu gibi sorunların olduğunu söyleyerek, “Bize doğal fosseptik uygulayın diyorlar ama şu anda bu mümkün  değil” diye konuştu.  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi